• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
svetliopi44 - Чирак...
Колеги ,трябва да взема някакъв ван. Хем да си превозвам инстумента ,хем и хора когато сме повечко бригадата.
Материали няма да возя с него освен ,боя или декоративна мазилка ,но те са хубаво пакетирани и не тежат.
Бюджета ми е около 3000лв.
Това което гледам са Пежо 806, Лнчия Зета , Citroen Evasion и Фиат имат същото купе.
... има и едно предлжение за Крайслер Вояджър , но там съм слепец и незнам как е подръжката... :?
Искам да е бензин за да и сложа газ или метан...
Ако имате наблюдения за плюс и минус на някой от моделите ...
Интерсува ме и подръжката на Крайслера дали е много скъпа и дали се намират части лесно ... има една оферта за 3000 с газов инжекцион колата е 2000г. и изглежда добре , само да няма скрити капани. :?
Dzver - специалист
от изброените нито едно не е за препоръчване според мен...
потърси си VW Transporter 92-98г.. има ги на прилични цени вече.. и поне ще знаеш, че можеш да разчиташ на него.. не можеш да го умориш..
dundurma - специалист
ако ще е ван,да е sharan :supz: :supz: :supz:..........иначе аз си купих мерцедес 208d...желязна машина.
ArturDent - Почти Безобиден
Вояджъра, вози колкото камион и долу горе толкова харчи. Разбирай на всичко под 12 л/км (бензин) ще си доволен.
Въпроса е: Коя е точната година на производство? От VIN номера. Точно 2000 - 2001 година взеха да правят коли заедно с Мерцедес и може да е с двигател на Мерцедес - Добре. Ако не ...
Не питай човека (ще те излъже) - а ако можеш да вземеш VIN-a и да го пуснеш тук....
Или прасни една снимка ако можеш. На купето или на двигателя.

Иначе много здраво шаси, няма много проблеми с ръждата.
Прекалено много електроника. Трябва да пробваш ВСИЧКО по нея.

За части - намират се. Завода е в Австрия, а не в САЩ.

Комфорт, какъвто никой друг ван няма да ти предложи.

Сумата ме притеснява - 3000 лв. За тези пари не вярвам да много читав. Или пък е с големите (американските) двигатели - ще ти върви много, ама $$$$/км. Виж откъде е внесен. Много често има такива правени за арабския пазар. Важи същото като американския модел.
Чаро - Акълия
Со борче, со мачка и со пу.ка не ти требе :-D
Крайслера е уникален, но си е за баровци. Няма да си доволен точно за работна кола. Разхода на бензин за всички коли от тоя клас ще си е над 10, тъй че това според мен отпада като критерий.
Шарана, както предложи колегата по-горе, е идеален. Достатъчно стар за да е прост и евтин за поддръжка.
На същите шаси, скорости и двигател са Форд Галакси и Сеат Алхамбра, а цените им са по-добри.
Друго, Рено Еспейс (Еспас) - достатъчно голяма и комфортна, добре е като поддръжка. Разгледай и тях.
Аз оглеждах едни седалкови баници наскоро (берлинго и партнер) но покарах чисто нова, со борче и се отвратих форевър. Представям си онези, втора ръка на по 10+ години. Разгледай и тях, като изключим личната ми позиция към френското автомобилостроене, са много практични.
svetliopi44 - Чирак...
Наче сега се поразрових специално за крайслера... излиза че модела е 95г. а е пройзведен 2000г.
2.0I 133к.с.

Намерих и един подробен каталог при братята руси ...
Изображение

ЭКСПЛУАТАЦИОННЫЕ ПОКАЗАТЕЛИ
Максимальная скорость 175 км/час
Время разгона (0-100 км/ч) 12.6 с
Расход топлива в городе 13.2 л/100 км
Расход топлива на шоссе 7.7 л/100 км
Объем топливного бака 76 л
Снаряженная масса автомобиля 1705 кг
Допустимая полная масса 2385 кг
Размер шин 215/65 R15
Това ще рече че 15 газ не ми мърдат в града ... то и старата ми Омега харчеше толкова... :?

Чаро баничарките и мен не ме кефят ,сестрата юркаше едно чисто ново ситроенче ... така си возят май тея лагерници
Последна промяна от svetliopi44 на съб окт 29, 2011 7:07 pm, променено общо 1 път.
vitrinabg.com - специалист
Аз също съм за VW-на.Дали ще е шаран или транспортер ти ще си решиш.Сменил съм доста коли ,но от както купих VW транспортер хем е старичък съм супер доволен.Жената също е очаровано от него и от возията му казва а и аз съм съгласен,че вози по-добре от Чероки-то което карах преди това.Имал съм ЕСПАС една година седя в сервиза на Про Мобил и не можаха да го оправят.Ти сам ще си направиш извода и избора за себе си.
ieiei - специалист
Крайслера дали е много скъпа и дали се намират части лесно ... има една оферта за 3000 с газов инжекцион колата е 2000г. и изглежда добре , само да няма скрити капани. :?
Имам колега с такъв,на газ.Има всички глезотии и според мен е в друг клас от останалите.
Твърди ,че просто нищо не се поврежда.Взе го със счупен лагер (главина)-350лв. в магазина.
В сервиз ще ти кажат състоянието.
joro39 - специалист
1+VW може и форд Галакси но ,ако дизел .
ESPACE - майстор
vitrinabg.com написа:
Имал съм ЕСПАС една година седя в сервиза на Про Мобил и не можаха да го оправят.
:) Баси майтапа. 11 години карах Еспас, кола като кола-не ме натовари с нищо скъпо за тия 150 000 км дето го карах. А това за промобил -не е лошо да уточниш подробности че така звучи изключително смешно. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Избор на ВАН за работна кола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: