• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Chefo77 - майстор
Ако загледаш Шаран от първите, огледай се и за Сеат Алхамбра и Форд Галакси, пак от първите поколения. Те са почти 1:1 спрямо вагината.
Еспас-а е уникален автомобил, заклевам се!
ArturDent - Почти Безобиден
svetliopi44 написа:
Това ще рече че 15 газ не ми мърдат в града ... то и старата ми Омега харчеше толкова...
Надявай се ... може 15, ако беше нова от магазина. С фабрична газова.

+ Както писаха колегите - комфорта е уникален. Ако имаш обекти по-далеко и ходите с колеги, няма да пристигнете като пребити.
+ Носи много повече от Шарана, Галакси и Алхамбра. Има по-голям вътрешен обем, особено ако е Гранд Вояджър - с 50-60 по дълъг от обикновения. Виждал съм натоварен такъв с челни дъски. Повярвай в обикновен бус или ван няма да можеш да ги събереш.
+ Върви много, със сигурност повече от старата ти омега.
- Разхода на горивото
- Електрониката - има всякакви глезотийки, но трябва да видиш дали работят.
- Хе, хе забравих - ако караш извънградско, по тъмно, ще ти трябва пилотна кола за да ти свети. Фаровете му светят като джобно фенерче с полуизтощена батерия.
- Гуми - има изисквания да бъдат с определен товарен индекс и са по-скъпи.

П.П. И един съвет. Ако караш предимно в града и висиш по задръствания - огледай се за нафтова печка.
Разхода като лева/километър е сравним с газта но ги няма всичките проблеми свързани с газта. Освен това Дизеловите двигатели имат много по-дълъг живот от бензиновите. За кола на старо това е важно.

П.П.П. Ако гледаш нафтова печка, в никакъв случай не вземай Вояджър от 2000 г или по стар. Само като отвориш двигателното отделение ще разбереш за какво става въпрос. Всеки цилиндър е с отделна глава. !?!? А главите му се пукат. Един собственик на сервиз викаше - Ами те са консуматив, сменят се с маслото.
От 2001 година двигателя е променен и доста добър. Загледай се по улиците всички автомобили, които имат означение CDR отзад, са с такъв - например Jeep.
svetliopi44 - Чирак...
Чудесна информация ....благодаря за което.
Взе да ми се изпарява ентусиазма за Вояджър ...
Бях се насочил към него имено пради по-големия му обем ... Нещата ми не са толкова тежки но са си обемни . Кат сложа жираф ,прахсмукачка и т.н ... Незнам защо но Шарана и пдбните му не ме кефат точно за това ... мисля че са с по-малък обем от другите койт съм изброил , иначе е вярно че са лесни за подръжка ... цените им на старо обаче са като на Вояджър ,хич не са ефтини.
Дизелите от 2001г. на горе са вече в друга категория и не са ми по джоба :) прекалено луксозни са за мойте цели а и най-малкия двигател е 2.5 CRD TD (143 Hp) .Иначе по каталог му дават да носи 700 кг. :shock: Верно си е камион. :)
Илиян Илиев™ - майстор
Хвърли едно око на фиат скудо.
schuldiner - майстор
И аз съм пред дилема шаран или галакси. Малко по-голям ми е бюджетът, но пак няма свестен избор. Имам време до пролетта да си помисля за един форд 2,3 бензин, автоматик, десен волан (което не ми е много по вкуса), ама офертата е за бартер срещу работа и май ще се навия. Поне съм я карал колата и освен че харчи повечко, нямам забележки (може да се счита за препоръка).
Имай предвид, че по колите нищо не пипам - само гориво, масло, гуми и толкоз. Предишни коли са ме откарвали по 10 и повече години без да им ровя много под капака, та се надявам и със следващата да е така. В този смисъл се изказвам - на отявлен консуматор. Разни там рендета, крайслери, за съжаление дори японските, ако си като мен, ги забрави. Не знам защо, но при минивановете е пълно с мърляви изпълнения.
svetliopi44 - Чирак...
schuldiner написа:
И аз съм пред дилема шаран или галакси.
Аз не бих се замислял ...щом си се спрял на тях взимаи Шарана... форд не бих си купил никога ... :)
dundurma - специалист
СВЕТЛЬОООООООООО купи си един бус и ще си рахат.носи и малко и много.
svetliopi44 - Чирак...
Насе , искам да е малко по така ... ако ми беше за товарене само определено бих направил като теб ... един бус и си решавам проблема . Въпроса е че искам и да се превозваме я семейството я бригада ,ако сме повече хора и все пак да не ме е срам да го паркирам пред блока . Колата ще се използва всеки ден и ще е и като лична за мен ...понеже съм всеки ден на работа ... :? та не искам да е съвсем спартанска ... като гледам ще добавя още парички макар и да не ми се искаше , ама няма как цените на Шафран и сие са като на Войджъра ... но място за сравнение между тях не мисля че има ... Все ще не съм се хванал на 100% за Крайслера ,но едно 90% на там отиват нещата ....само се чудя дали да е бензин на метан или дизел ... но по скро да е на метан .
ArturDent - Почти Безобиден
schuldiner написа:
И аз съм пред дилема шаран или галакси.
То пък все едно има разлика. Шарана и Галаксито са съвместна разработка на VW и Форд.
Върви в някоя автокъща, обикновено вановете са на едно място. Доста често са един до друг. Дръпни се на 20 метра и няма да можеш да ги различиш.
Ако не можеш да избереш между двата - вземи си Seat Alhambra. ;-)
Пак е същото, но поне ще си мислиш че караш нещо различно...

@svetliopi44, да не е този? Малко блъскан, поне отзад...
Chrysler Voyager 2000
Ако да - то това е Dodge Caravan, а не Chrysler. Не че има разлика.
Последна промяна от ArturDent на пон окт 31, 2011 7:25 am, променено общо 1 път.
schuldiner - майстор
Наясно съм, че са една платформа. Не ги харесвам и трите като марки, но избор няма. Т.е. каквото що-годе читаво докопам, това ще е. Има някаква вероятност да ми докарат по Коледа едно десетгодишно L400 mitsubishi за около 1000 лири без транспорта и прехвърлянето, но не тая големи надежди. По принцип това е ванът, който ми харесва, но не ми стигат паричките за нормалните оферти, та дано стане "с далавера". Далаверата е да не си го потърсят от наказателен паркинг някъде край Лондон.

ПП В българска автокъща няма да вляза дори да сравня два модела, камоли да купувам...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Избор на ВАН за работна кола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: