• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Жоро Витлиемов - помощник
benza83 написа:
Трябва ли да пръскам с нещо туята
малко късно се включвам, но дано авторът прочете написаното. Имах същият проблем . Дръвчетата са прекалено млади и рехави поради което си личат изсъхналите клончета. Това е естествен процес . Поливайте редовно и не се притеснявайте. На втората година след засаждането всичко ще е ок. Не прекалявайте с торенето. Забравете скъпите торове и веднъж месечно използвайте амониева силитра. веднага след торене да се полее, а преди торене обезателно се окопава. Не съм специалист, написаното е личен опит, но според мен туята ви е западна. Ще се ориентирате по шишарките.
Поздрави.
benza83 - специалист
Жоро Витлиемов написа:
benza83 написа:
Трябва ли да пръскам с нещо туята
малко късно се включвам, но дано авторът прочете написаното. Имах същият проблем . Дръвчетата са прекалено млади и рехави поради което си личат изсъхналите клончета. Това е естествен процес . Поливайте редовно и не се притеснявайте. На втората година след засаждането всичко ще е ок. Не прекалявайте с торенето. Забравете скъпите торове и веднъж месечно използвайте амониева силитра. веднага след торене да се полее, а преди торене обезателно се окопава. Не съм специалист, написаното е личен опит, но според мен туята ви е западна. Ще се ориентирате по шишарките.
Поздрави.
здравейте туята ми е източна
през 15 дни пръскам с листна тор
торил съм при засяването с NPK
cecovili - напреднал
Не се притеснявайте, туите ви са добре. Туята е вечнозелен вид, но листенцата издържат 2 - 3 години и после опадат.
Нормално е вътрешните и най ниски иглички да опадат, а останалите да си променят цвета преди зимата. С нищо не пръскайте, хубаво е да увържете короните за да ги предпазите от снега, а на пролет подрязвайте туите по често.

Искам да предопредя, че съм абсолютно нов тук.

Та и аз имам туя и имам едно питане относно нея. Засадих я пролетта тази година. Понеже ми е на вилата, а тя е ня високо и съответно пада много сняг ( метър е достигало а и натрупания от покрива сняг също пада върху туята). Бихте ли ми дали някакъв съвет, как да я опазя през зимата? Ще ви бъдя много благодарен.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с Източна туя и райграс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: