• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
root666 - специалист
Не е четирицифрено, цената ми се струва приемлива:

http://www.mikimak.com/?function=detail&id=7448
nеwage - специалист
root666 написа:
Не е четирицифрено, цената ми се струва приемлива:

http://www.mikimak.com/?function=detail&id=7448
Мммм... на тази цена предпочитам вариант Направи си Сам. За какво да плащам за озонатор и филтър, след като живея до гора с кристално чист въздух??? Дайте да измислим нещо друго.
Може би комбинация от този вентилатор http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... af-ma.html и нагревател.
torbalan - Дървен философ
отваряй прозореца от време на време...

за в къщи рекуператор според мен има смисъл само ако ти е без пари...
nеwage - специалист
torbalan написа:
отваряй прозореца от време на време...

Няма кой да става посред нощ да отваря и затваря прозорци.
за в къщи рекуператор според мен има смисъл само ако ти е без пари...
Рекуператора е най-доброто нещо. Но е необяснимо скъпо удоволствие, което го обезсмисля. A и нали тук е форум - Направи Сам, а не Купи Сам?
С печка-духалка ще стане лесно и евтино, само да измислим клапа, която да затваря прохода, когато печката спре. Вече си мисля, за нещо механично, което да се върже на оста на мотора.
да разбирам ли, че нямаш отопление в къщи???

ако имаш - просто когато решиш - отваряй прозореца и проветрявай...
за какво ти е допълнителна печка?

за няколко минути въздуха през зимата се обръща и затваряш... още няколко минути и стаята се е стоплила :)

от рекуператор има смисъл, когато подаването на въздух е без прекъсване... например в заведние, където има много хора и пушат...

иначе ако ти е мерак направи си сам - вземаш два кюнеца с различни диаметри и ги вкарваш един в друг...
по средата пускаш въздуха дето излиза, а в междината между двата - въздуха дето влиза...
експериментално ще определиш с какъв дебит ще работи ефективно...

идеята на рекуператора е да не се изхвърля топлина в околната среда...
nеwage - специалист
torbalan написа:
да разбирам ли, че нямаш отопление в къщи???

ако имаш - просто когато решиш - отваряй прозореца и проветрявай...
за какво ти е допълнителна печка?

за няколко минути въздуха през зимата се обръща и затваряш... още няколко минути и стаята се е стоплила :)

от рекуператор има смисъл, когато подаването на въздух е без прекъсване... например в заведние, където има много хора и пушат...

иначе ако ти е мерак направи си сам - вземаш два кюнеца с различни диаметри и ги вкарваш един в друг...
по средата пускаш въздуха дето излиза, а в междината между двата - въздуха дето влиза...
експериментално ще определиш с какъв дебит ще работи ефективно...

идеята на рекуператора е да не се изхвърля топлина в околната среда...
С локално парно на дърва сме, което гори през деня. Нощем не се отоплява, разчита се на изолацията.
е, значи проветряваш сутрин и вечер преди лягане

и си в джаза :)

няма смисъл от геройства с печки и т.н. :)
само ще си вдигнеш сметакта за ток :)
nеwage - специалист
torbalan написа:
е, значи проветряваш сутрин и вечер преди лягане

и си в джаза :)

няма смисъл от геройства с печки и т.н. :)
само ще си вдигнеш сметакта за ток :)
Това правим. Към 2 часа се събуждам и се задушавам от липса на въздух.
e*ати дограмата :)

банята ти няма ли отдушник?

аз държа вратите на банята и коридора отворени....

така през отдушника става някакъв въздухообмен - за моята къща е достатъчно :)

иначе може да обмислиш и за варианта с двата кюнеца...

може да навиеш нещо като спирала от тънка ламарина между тях и така да забавиш въздуха по пътя му...
също и във вътрешния кюнец може да се помисли за импровизация с тънка ламарина, така че да удължиш пътя на въздуха...
marian1 - майстор
и на мен ми идва на ум за твоя случай нещо което да връща въздуха по кюнеца - хем ще се позатопля - аз също искам да вкарвам по малко пресен въздух в къщи - и аз съм само на етап мислене - ще следя темата с интерес - макар че се различаваме по това че аз се отоплявам с климатик.Мислил ли си за тези незнам как се казват - който се монтират по дограмите допълнително - клапи ли са, там нещо в момента ми изхвърча името - против конденз се поставят? Някой няма ли,за да даде отзив - вече има няколко модела гледам - единият се монтира на вече поставена дограма, другите са за преди изработката - ако не се лъжа че гледах преди доста време.Чудех се, понеже имам опция по ключалките на дограмите да се затварят на 1/4 оборот- преди ми казваха че заради плътното затваряне - ако излизал конденз - зимно време да се затваря само до това положение - ама не съм пробвал - понеже за сега нямам конденз- но пък съм мислил и аз като теб - чистият въздух се изчерпва много бързо и после става мазалоч.... продължавам да търся решение и аз. Успех...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Как да направя печка за пресен въздух през зимата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: