• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
radiocontrol - специалист
Колеги търся съвет понеже вече се застуди и системата я пуснах преди 15 дни Радиаторите са ми с термо глави и са пуснати на 5 та степен включват си и изключват но в хола ми който температурата никога неминава 23 градуса явно само около радиаторите достигам тази температура.Хола голям 45квадрата и имам 3 радиатора хората който правеха системата ми казаха че от към мощност са абсолютно достатъчни но пустите 2 градуса разлика все не ги достигам .Такаче моля за съвет кажете какъв термостат да избера.Изкам да е безжичен понеже котелното е на доста неудобно място за пускане на кабел а не ми се правят дупки след ремонт съм все пак.
VLADO66 - майстор
Махни термоглавите на един или два радиатора.
radiocontrol - специалист
Да съществува и тази опция но така няма ли да загубя в по дългосрочен план когато работят постоянно .Но може и да пробвам временно до каква температува ще стигна .
VLADO66 - майстор
Радиатора с термоглава ще компенсира.
filmatoplo - майстор
Махни термоглавите на радиаторите в хола , и там ако искаш може да сложиш стаен термостат -който да контролира горелката .А за безжичен термостат -един колега ми каза че няма да прави тази грешка да слага -безжичен :? .
filmatoplo - майстор
Виж марки безжични термостати -Хъниуел, Данфос ,Теси ,Сейтрон . :)
naskov - майстор
radiocontrol написа:
но пустите 2 градуса разлика все не ги достигам .
За каква разлика от 2 градуса говориш?
filmatoplo - майстор
Извинявай че аз се намесвам :) -мисля че става дума :? че човека наглася термоглавите на деление 5 ,и чака в стаите да стане 25 градуса , а то става само до 23 гр -главите затварят по рано .
Spokoiniq - майстор
Глави с изнесен датчик?
LazarGanev - "Велик майстор"
Мисля, че проблема ще се оправи, ако си балансираш системата - да намалиш малко потока от секретните кранове на другите радиатори, за да се изключват по-късно другите стаи. Защото сега предполагам се получава така - исключват една по една другите стаи икотелът остава да работи само за хола, но прегрява и изключва и холя остава студен :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Какъв стаен термостат да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: