Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
миро8311 - специалист
разглобил съм дрелката а не мога да извадя ротора лагера на оста на ротора след колектора е почти затегнал и трябва да го сменя ама ме мога да го извадя този ротор ,а той не трябва ли да излиза свободно когато е разглобена дрелката?Дрелката е спарки от по старичките.Ако някой е разглобявал такава да помага.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
fikata - майстор
Роторът ще излезе свободно като го освободиш аксиално от лагерните гнезда.
http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... 8&topic=83
Kumay - майстор
Предполагам, че става въпрос за лагера в тялото!
Ако е така, предполагам че гумената втулка се е запекла.
Дърпай смело - няма какво да развалиш! Бръкни с отверка под вентилатора и натисни нагоре внимателно. :wink:
миро83 - напреднал
Да лагера в тялото е лесно излезе ротора малко го дръпнах.Обаче се разпиляха съчмите а външната черупка си остана там и май няма вадене :shock: да не би този лагер на този модел да е заработена вътре външна черупка на лагера тази дрелка е спарки ама е по стара от тази която ми показахте.От оста ще го избия това на лагера което остана ама тази 4ерупка която остана в тялото не мие ясно как ще се извади??????? :o
Kumay - майстор
Кой е модела?
Ако може и снимка...
lov - майстор
Връщаш обратно ротора и с пинсета вкарваш поне три съчми като ги преместваш на различни места така че да заклинят пак и избиваш на ново. Пипкава работа ама иначе ново тяло. И ако е стар модел там лагерното гнездо няма гумен тампон а е направо с метална чашка заложена при отливането.
Споко вади се ама ще трябва повече търпение и инат.
миро8311 - специалист
Не мога да направя снимки :) тази черупка направа се е заклинила в пласмасата на гнездото май ще ми трябва ново пласмасово тяло но дали ги има по магазините на спарки тя е от онези старите големи дрелки който са прави нямат извивка на дръжката като на тази която ми показахте.Ами това което остана от лагера на оста на ротора как мога да го избия?А този лагер се надявам в магазина на спарки да го знаят
Kumay - майстор
Ако не можеш да бръкнеш с нещо, мисля че процедурата беше с разпробиване отзад с малко свредло и избиване!
Предполагам че модела е BZ16A! Демек - части кът!!! :|
миро8311 - специалист
Наистина няма части за тази модел дрелка от никъде не мога да намеря този корпус в сервизите казаха че можело да им попадне ама не се знае кога :-D И сега дрелката остава в очакване.Благодаря за обърнатото внимание
Kumay - майстор
Няма откъде да им попадне!
Оглеждай пазарите за някоя стара! Или някой от форума ако има изгоряла...
Но обърни внимание на модела! Има BZ16 и BZ16А! Различни са!

Тема "проблем с дрелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: