• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
nеwage - специалист
marian1 написа:
и на мен ми идва на ум за твоя случай нещо което да връща въздуха по кюнеца - хем ще се позатопля - аз също искам да вкарвам по малко пресен въздух в къщи - и аз съм само на етап мислене - ще следя темата с интерес - макар че се различаваме по това че аз се отоплявам с климатик.Мислил ли си за тези незнам как се казват - който се монтират по дограмите допълнително - клапи ли са, там нещо в момента ми изхвърча името - против конденз се поставят? Някой няма ли,за да даде отзив - вече има няколко модела гледам - единият се монтира на вече поставена дограма, другите са за преди изработката - ако не се лъжа че гледах преди доста време.Чудех се, понеже имам опция по ключалките на дограмите да се затварят на 1/4 оборот- преди ми казваха че заради плътното затваряне - ако излизал конденз - зимно време да се затваря само до това положение - ама не съм пробвал - понеже за сега нямам конденз- но пък съм мислил и аз като теб - чистият въздух се изчерпва много бързо и после става мазалоч.... продължавам да търся решение и аз. Успех...
Няма как, аз съм със обикновена дървена дограма.
ArturDent - Почти Безобиден
Има едни джиджавки, дет се ръчкат на дограмата, ама ич не им зная как се казват.
Точно за вкарване на свеж въздух са...
Нека дограмаджиите се из..кажат
nеwage - специалист
ArturDent написа:
Има едни джиджавки, дет се ръчкат на дограмата, ама ич не им зная как се казват.
Точно за вкарване на свеж въздух са...
Нека дограмаджиите се из..кажат
Гледах ги аз, но нашата е обикновена дървена дограма.
torbalan - Дървен философ
тези "клапи" са най-обикновени дупки... е, по-красиво оформени но както и да е...

през тях ще влиза въздух - спор няма, но ще влиза студен въздух :)

преди да сложа такова нещо - бих експериментирал с кюнеца :)
материалите, които са неободими за да се спретне някакъв импровизиран рекуператор - не са скъпи...
така че, и да няма ефект - загубата няма да е голяма :)
мхм
точно за това става дума :)
nеwage - специалист
torbalan написа:
мхм
точно за това става дума :)
гледах го. И това ще струва майка си и баща си. Както казах, не искам Купи си Сам, а Направи си Сам.
е, то варианта направи си сам е лесен - избираш къде, хващаш дрелката и бум, бум, бум десет дупки....
FMaster - специалист
Грешката ти е в неправилно сметнато (ако въобще е смятано) и/или изпълнено отопление! Прекалено високата температура на затопляне изсушава въздуха в помещенията! Обаче споко, имам нещо наум ... елементарно и качествено решение за твоя случей, дай леко планче на разположението на стаите и основното отопление, и отбележи помещението/ята дето спите. Успех!
nеwage - специалист
FMaster написа:
Грешката ти е в неправилно сметнато (ако въобще е смятано) и/или изпълнено отопление! Прекалено високата температура на затопляне изсушава въздуха в помещенията! Обаче споко, имам нещо наум ... елементарно и качествено решение за твоя случей, дай леко планче на разположението на стаите и основното отопление, и отбележи помещението/ята дето спите. Успех!
Eто. Отгоре е каратаван с гредоред.

Прикачен файл

diagrama.png
diagrama.png (21.64 KиБ) Видяна 4218 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Как да направя печка за пресен въздух през зимата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: