Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bulhomes2 - майстор
Такъв начин серийно-девяторен за сензори даже и не мога да си представя какво искаш да кажеш. Ако искаш 2 сензора да управляват различните лампи - не виждам за какво ти е и как да стане. Лампите са ти в едно помещение. Откъде искаш да минеш и да светне едната линия и откъде - да светне другата.

Още нещо - 2 насочени сензора разположени един до друг, но насочени под прав ъгъл един спрамо друг (коридор с чупка на 90о) не работят добре. Обиновенно всеки сензр се настройва да се задейства когато е тъмно. Когато светне единия на другия му тава светло и вече не задейства.
angelkitov - специалист
bulhomes2 написа:
Такъв начин серийно-девяторен за сензори даже и не мога да си представя какво искаш да кажеш. Ако искаш 2 сензора да управляват различните лампи - не виждам за какво ти е и как да стане. Лампите са ти в едно помещение. Откъде искаш да минеш и да светне едната линия и откъде - да светне другата.

Още нещо - 2 насочени сензора разположени един до друг, но насочени под прав ъгъл един спрамо друг (коридор с чупка на 90о) не работят добре. Обиновенно всеки сензр се настройва да се задейства когато е тъмно. Когато светне единия на другия му тава светло и вече не задейства.
не се изразих правилно. Чудех се дали с така вързаните ми кабели мога да сложа 2 сензора в двата края на коридора
bulhomes2 - майстор
Няма как да стане без бъркане в разклонителните кутии. До сензора ти трябват фаза, нула и фаза към лампата. В конзолите ти няма нули. Демек като се отвори разклонителната кутия от нея можеш да си вземеш всичко каквото ти трябва, а конзолите за ключовете да ги затвориш и замажеш. Може и с 1 сензор на 360о - коридора ти не е много голям, но зависи и на какъв сензор ще попаднеш.
angelkitov - специалист
bulhomes2 написа:
Няма как да стане без бъркане в разклонителните кутии. До сензора ти трябват фаза, нула и фаза към лампата. В конзолите ти няма нули. Демек като се отвори разклонителната кутия от нея можеш да си вземеш всичко каквото ти трябва, а конзолите за ключовете да ги затвориш и замажеш. Може и с 1 сензор на 360о - коридора ти не е много голям, но зависи и на какъв сензор ще попаднеш.

в магазина ми казаха че има девиаторни сензори на LeGrand и ABB, които могат да се монтират директно без пипане в разколнителната кутия.

ПС - а да ви питам за бойлерното табло - в него има само фаза и нула, а проводника ми е 3-жилен - какво да правя със земята?
kotyo - специалист
Трябва да има още една клема отстрани в табълцето- тя е за земята.
bulhomes2 - майстор
Ако говориш за бойлерно табло, от което да си включваш бойлера, различно от таблото на самия бойлер, то при него трябва да излизат 2 или 4 кабела. Ти що не питаш който ти е правил инсталацията? Когато аз я правя за бойлерното табло ми отиват 4 кабела - захранващи фаза и нула от мрежата и излизащи фаза и нула към бойлера. Земното ми отива направо към бойлера. Може и само с два кабела - фаза от мрежата и фаза към бойлера, но не съм сигурен дали не е задължително за бойлер да се прекъсва и нулата.

Ако говориш за таблото на самия бойлер - фаза и нула си видял къде да вържеш. За земното се огледай за свободно болтче с гайка някъде по корпуса (обикновено има и знак за земно до него).

За девиаторните сензори пак не мога да си представя какво правят, но се надявам някой по-запознат да разясни.
fikata - майстор
За бойлера включете и размишления и питанки за ДТЗ щом инсталацията е трижилна.
И не бъдете толкова икономични, а пуснете нова тема и не го пускайте това при девиаторите :)
VLADO66 - майстор
bulhomes2 написа:
В предишния ми пост нарочно не ги споменах тези сензорни ключове , защото на времето бяха хай-тек и искаха бая пари за тях при положение че един сензор за 20лв. ми свърши същата работа ,освен това трябва да има нула в конзолата на ключа.
angelkitov - специалист
VLADO66 написа:
bulhomes2 написа:
В предишния ми пост нарочно не ги споменах тези сензорни ключове , защото на времето бяха хай-тек и искаха бая пари за тях при положение че един сензор за 20лв. ми свърши същата работа ,освен това трябва да има нула в конзолата на ключа.

на АББ са 85лв. На ЛеГранд Валена - 160лв, ЛеГранд Галео - 70лв.

Тема "как да свържа сериино-девиаторен ключ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: