• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 22
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
VLADO66 написа:
А не може ли да се пусне връщата вода през подовото?
Може. Училище за нестинари ли ще откриваме? :)
filmatoplo - майстор
Преди това водата къде ще е била -при комшията ли :? , че на връщане да мине през подовото на Валяка :wink: -щото той има само подово .шега де :wink: .
valqk - специалист
:mrgreen:
:drinkers:
:partyman:

засега не разполагам със задвижка на цол.
Догодина може и да взема. Така и така съм я наредил, ще я пробвам така, пък да видим каква ще стане.
А и до колкото разбирам, идеята ти се реализира само като срежа и сложа крана.
Както казах няма да ползвам инсталацията цяла зима, та мога да си позволя проба.
Със снимките по-скоро исках да кажете дали има някаква груба грешка при разположението на компонентите.
Пък и да се похваля - бях обещал снимки отдавна :)
:rock:
filmatoplo - майстор
Вентила ти 3/4 с отвор 25 е близко до главната тръба която фи-28 ли е на снимката :? Няма да е толкова фатално за 8-10 санта фитинг -разликата ще поема байпаса който също направи от фи-28 .Като на байпаса сложи също спирателен кран сферичен за точно регулиране на дебита по време на работа -така че котела да не остане шунтиран -айде преработи го и после ще почерпиш-че ракията ми свършва :) .Нали разбра сложи вентила на топлата тръба , може и на студената -точно след помпата и разклонението на байпаса -преди котела , но така че да не изолираш предпазния клапан и разширителния съд.
VLADO66 - майстор
VLADO66 написа:
А не може ли да се пусне връщата вода през подовото?
Пардон, помислих ,че системата е смесена-радиатори и подово.Педи време монтирах едно помпенце на една рециркулация грундфос с часовник като електромерен и термодатчик с потенцциометър на него и работи в зададен температурен диапазон през определена част от денонощието.Помпичката е 3/4 цол така че като не работи може сигурно да създава съпротивлаление така че през нея да не циркулира достатъчно вода/ама трябва да се провери/.
valqk - специалист
Филмче,
ф22 е голямата и ф18 малката.
Засега ще го пробвам така дали работи - така и така съм го направил вече.
Схванах ти идеята и съм съгласен с нея на 100%
То идеята на това вързване е 99% същата. :)
Ако ми остане време ще драсна схема да кажеш дали съм те разбрал.
filmatoplo - майстор
Твоята не е 99 % същото , ако може променяй -байпаса и него на фи-22 и си готов .Нали ме разбра -топлото трябва да се ограничава , а не то да е пълен отвор и само да му пускаш студено да го бори понижава ако може до 40 , плюс това котела ти ще се охлажда много .
filmatoplo - майстор
:) Валяк -греем ли се вече , захладня :? :) .
valqk - специалист
никакво развитие за сега :(
малко промяна в плана, ама се надявам до 2-3 седмици да мога да намеря време да ходя да ги запоя и да пална.
Ще пиша като стане да се похваля :)
filmatoplo - майстор
Валяк -из нета намерих схема на това за което ти казах да направиш , тоест къде на преместиш вентила :wink: , или долу преди входа на котела :) .Ако се чудиш къде -покажи твоята снимка с предположение което си обградил с червено -аз ще ти кажа да ли е правилно . :)
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 22

Тема "Съвети за избор на котел на твърдо гориво на старо." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: