• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
ZEDYCUS - майстор
root666
Къде е тази цена от 25 лева за багажник? Аз съм с комби де, и си имам роговете...
На Руския пазар в Пловдив, 18 лева. Гредите са дълги доста , на моето комби Пасат стърчаха доста и ги намалих с около 15сантиметра. Засега съм доволен.Качвал съм около 10 листа български фазер, метална врата, масивна дървена врата, всички карани на около 120 км. без проблем. Монтажа им е малко смотан, смених инбусните болтове с по къси, иначе не можеш да ги затегнеш, а на инбуса скъсих едното рамо. Ако имаш интерс ще ти го снимам. И аз съм с рогове. Поздрави.
root666 - специалист
Снимай, когато можеш, колега.
xios - специалист
Какви са тия цени бе хора? Тък в Гърция за това искат 80 евро.И защо да ги давам като съм завар4ик и техника при мен колкото искаш.
ZEDYCUS - майстор
root666
Снимай, когато можеш, колега.
Заповядай. Това е багажника, купешкия болт е дълъг и опира в тавана и няма завиване. Нов или режеш стария да остане 2,5 см. Профила е дебел 1 мм, но съм доволен. Спести ми доста време, а отделно на тези греди оригиналните им дават макс 50 кг. А този купешкия съм го товарил с доста повече и издържа. Ако го вземеш, задължително сложи по един поп нит на капачките, падат. Поздрави.

Прикачен файл

ABCD0009.JPG

Прикачен файл

ABCD0008.JPG

Прикачен файл

ABCD0003.JPG
marto - специалист
stiv1961 написа:
И една обща:
Интересното е, че на планките пише max 75 kg, а аз го бях натоварил поне с 250 и не мръдна :)
От друг форум:
Товароносимостта която е посочил производителя не е измислена а е точно изчислена със съответния коефицент на сигурност.

За изчисленията са взети предвид много условия и стойности, като лимитиращ разбира се е най-слабия показател, а в случая това явно не е колко товар или усилие от челното съпротивлениев движение може да понесе багажника, а ккаъв товар/ускорение би могъл да издържи при евентуален удар и какви щети би нанесъл на околните превозни средства и хора ако евентуално се откъсне ....

Преценете сами какво е усилието на тези 55кг. товар върху ламарината на покрива и фиксиращите болтове при евентуален челен удар.
stiv1961 - майстор
Ми к,во да кажа-риск :) Десет греди ги купих за 40 лв., а ми искаха 45 лв. да ги закарат на 15 км.Де е Киро на кирия :-D
nabi - специалист
ако правиш багажник и ще го товариш направи го правоъгълна рамка а не само две отделни греди че ако падне като е натоварен назад и мачка тавана ,аз имам от ситроен бх и го преправих за 19 ката ,качвал съм около 300 кг отгоре наи големият проблем за колите с горен багажник са идиотите дето като те видят че си засилен и натоварен решават че могат да се пъхнат пред теб ,и ти скачаш на спирачките и стискаш палци планките за закрепване да издържат и този път.
  • 1
  • 2

Тема "Багажник за Опел Астра" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: