• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
frisco - напреднал
Здравейте ,

банята ми е много малка 1,30 на 1,70. прикрепям аматьорска скица...

Пуснати са трби и всичко вече е направено предстои мазилка и плочки т.н.
разположението по ред причини остава това..
Въпроса ми е в това пространство, което мисля да ми е душа- между душа и тоалетната чиния ще сложа една страница.. но мислех да направя прагче в разтоянието 80x80 но се отказвам като че ли лека по лека защото имам чуството че ще се спъвам в него като се мушкам между мивката и него към тоалетната :D та добра идея ли е да си направя 4-5 см. надолу в замазката нещо като корито на тоя квадрат 80x80.. (замазката ми го позволява 10см е..)
или някаква други идея да ми дадете без местене на тръби че всички е готово :)

Изображение
Chefo77 - майстор
Според мен не слагай нито параван, нито душ кабина. Аз като се къпя, размахвам ръце насам-натам, само веднъж съм се къпал в кабина (при това голяма), насиних си лактите ... Мерси!
А паравана ще ограничи и мястото на тоалетната, предполагам не стоиш със свити колене на чинията ...
torbalan - Дървен философ
и аз така...

у нас банята е много подобна и нито паравани нито кабини имам :)
FMaster - специалист
Ако скицата е точна ... абсолютно грешно и нефункционално разпределение!
В сегашното положение не прави нищо освен праг под вратата. Успех!
Ivo_Dinkov - специалист
Моята баня е със сходно разположение (единственото функционално) и аз се отказах от преграда- тясно е, макар банята ми да е малко по- голяма от твоята:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
colyo - специалист
Хвърли един поглед тук.
viewtopic.php?f=17&t=35434
Ivo_Dinkov - специалист
colyo написа:
Хвърли един поглед тук.
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=17&t=35434
Колега, прочети какво е писал автора- при ширина от 130 см, ако следва предложения модел в линка ти, и ако предположим, че вратата е 70 см с касата, 60 см според теб нормално разстояние ли е за душ, да не говорим пък за кабина :?
Отделно извън посочената от теб баня има още настилка за мокрене, а колегата няма такава и достъпа до мивката ще е много неудобен.
colyo - специалист
Извинявам се , че не се доизясних. Имах впредвид вдлъбнатината под душа(аналога на поддушово корито). Човекът питаше и за това. Лично на мен идеята ми допадна. А, че може би ще е неудобно, това е друг въпрос. Просто подхвърлих идея.
Ivo_Dinkov - специалист
:thumbs: така съм съгласен
chapara - майстор
Ето ти една моя тема viewtopic.php?f=4&t=30378, от която firecock ,май се е възползвал :-D ,в което няма лошо де :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Малка баня - разположение душ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: