Ел. инструментите. Консумативи.
shadowman - майстор
Аз казвам линеал на това малкото изкривеното с "планката" по което базираш когато се реже, направи разлика между този и горе на боша. Там е по голям и колкото по-голяма база толкова по-прав ряз. За сега само това ме спира.

Изображение
PIP - майстор
Ползвам Makita-та от последната снимка. "Водача" не го ползвам, предпочитам права летва хваната със стеги за право рязане. Колкото до мощността - няма никакви проблеми да реже на максимална дълбочина (65мм).
shadowman - майстор
Когато ми трябва прав ряз си ползвам водача, инак и аз ползвам права дъска хваната с винтове, разбира се когато се наложи.
doxr - напреднал
shadowman написа:
Трябва в близко време да купя такава джага, правя мебели и ми е нужна най-вече при монтаж. До скоро бях със зелен Бош закупен от Германия (по Ebay) и съм доволен от него, но вече го няма. Спрях се на Makita, добра цена, но пък голям ии тежък, не ми се ще Спарки, гледам Skil имат промоция и за 180 пари взимаш... още се чуда какво да бъде. Да спомена че макитата е към 260 пари, джагата да е с мощност около 1000w, че по малкото мощност се усеща.

Това е старото:
Изображение
Пичова, да възкръсна темата - такъв Бош - 54, струва ли си да взема за 75 пари?

Машината е 2 ръка, разбира се. Трябва ми за дребни ремонти, не за пост.работа. Но дали си е изпяла песента и как да позная ? Нещо пластмаси има ли вътре - зъбчати имам предвид.. които се брзо износват и са слаби места?
colyo - специалист
От 2 години съм с Бляк енд Декер от 120 лв. Съдрал съм му гъза от рязане и не е мръднал но за съжаление няма линеал. Търсих да му взема от някъде но за тая марка май никой не внася.
doxr - напреднал
Остави Блекито, кажете за Бош - 54
Chefo77 - майстор
Колега, аз имам следващия модел - PKS 55 и лоша дума досега не мога да кажа. Лекичък е, но ляга удобно в ръцете и дава усещане за стабилност. Няма вибрации и държи добре правия курс. Първоначално се разочаровах, че няма вода зад ножа, но явно има някаква хитрина, за да не се заклинва. Гледам и Макити-те нямат, и профи Бошовете. Сравнявайки го с една Акита, един Скил и един Айнхел - нищо общо. В интерес на истината, ми допада повече и от един син Бош, който беше с по-слаб мотор и се товареше с един 21 мм паркет, хем с нов диск.
Но да не забравяме, че е хоби инструмент!
Утре, ако не забравя, ще питам в сервиза на Тръпкови как са машинките като дълговечност, но аз лично бих го предпочел пред разни Акити и подобни - за същите пари, но нови. Колкото и елементарен да е един циркуляр - един мотор, един предпазител и една дръжка.
професионал - специалист
Аз си взех един PKS 46,като ми беше на премисъл дали не е мъничък,като се има впредвид,че работя постоянно с ТК 70,но като поработих с Боша останах приятно изненадан от лекотата на рязане - определено съм доволен.
Chefo77 - майстор
Минах през Тръпкови - машинката е с пластмасови корпуси на лагерите (или както там се казва) и това е нещо, което може да се счупи във всеки един момент. Иначе е корава машина. Пробвай го - ако работи нормално и няма притеснителни шумове, вземай :)
parketmilanov - специалист
не че ще е изненада но скоро ми се наложи да купя фесто......и останах ...мнооого приятно изненадан...еле пък от 2 та линеала.....
започвам да се пристрастявам към фестооооол!:)
след ексцентрик шлайфа и пррахусмукачката сега и циркулярчето сега точа зъбки на едно домино и един герунг :)
ама да видим

Тема "Помогнете за ръчен циркуляр." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: