Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Humppa-1 - напреднал
Изглежда вентилаторът, предложен от Насков, е конструиран точно за решаване на подобно проблеми. Ще опитаме утре или вдруги ден с увеличаване височината на комина. Макар че се чудя как да закрепя тръба Ф200 към правоъгълен комин... :?

А какви са цените на подобни вентилатори?
kalin72 - майстор
Аз като разпалвам моя, после влизам в банята, че не се диша около мен :) И дрехите за пране, жената ще ме бие вече :))))
Обаче му хванах цаката...точно както е описано в инструкциите, и както аз написах по-горе. От 40 до 80 градуса за 20 минути.
Надявам се като взема буковите дърва тия дни, да успея да поддържам 80 градуса за дълго време.
filmatoplo - майстор
Освен за дрехите , жената ще те бие -че няма топла вода в бойлера :) , не се обиждай -малко да се усмихнем на неволите :wink: .
kalin72 - майстор
Абе то топла вода има, от електриката, ама нали това е целта, да се ползва топлото от котела...преди да запаля котела, гледам, бойлера е на 80 градуса топъл, и оня винтил е отворил...при положение, че съм го нагласил на 50 градуса да отваря. Не разбирам...
filmatoplo - майстор
Аз все забравям :? -нормално отворен ли ти беше вентила .80 градуса от ела ли загряваш .
kalin72 - майстор
Не, нормално затворен е.
80 градуса от парчета талпи, греди от покрива и тук таме екобрикети. Да, основно е иглолистен материал.
filmatoplo - майстор
:) Питам -с ела -тоест с електричество ли загря до 80 градуса бойлера .Щом е нормално затворен -значи отваря когато регулатора му подаде ток , само че при теб не е направено както трябва и няма кой първично да отвори клапана за да се загрява от котела -сега той се отваря чак когато бойлера се загрее от тока .
kalin72 - майстор
Да, май така е направено, как да го променя?
filmatoplo - майстор
Тези които са го правили това не четът ли форума -не ги ли е срам . :? Ти ли им го даде това задание за вентила .Калине- снимай го този регулатор да го видя аз от близо .
Последна промяна от filmatoplo на ср ное 02, 2011 9:50 am, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
Не, не съм им давал никакво друго задание, освен за Ладомата.

Тема "Проблем с котелa Junkers K 32-1 S 62" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: