• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sonofsyn - специалист
Здравейте, днес премислих.
Въпросния ТОБ не ми е нужно да е бойлер и безбожно скъп
http://www.kovex.biz/bg/boilers-latento/xxl500
трябва ми точно такова нещо акумулиращ съд за топлаина, само дето ще си го направя сам и ще е 1000л.
syncho - майстор
Аз не мога да разбера за теб каква е разликата м/у бойлер и акумулиращ съд? За какво точно са ти 3 серпентини???
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
Аз на Латенто отидох -вие 50 лв. :wink:
не приписвай .
sonofsyn - специалист
Ами 3 са, да подгрява за бойлера за къпане, за подпомагне подовото, и слънчеви колектори.
Ами бойлера за мен е съд под налягане.
Аааа да сега разбрах какво си имал в предвид Латенто.
какво е това което го слагат като материал вътре че така първо абсорбира много топлина а после я изпуска, някаква
(wax 20 kg)
Снощи смятах тръбата Ф32 - 1.1/4, 60м излиза към 1300лв
не можах да намеря цени на лист хром никелова ламарина, но може и черна да бъде.
2v6 - майстор
sonofsyn написа:
Ами 3 са, да подгрява за бойлера за къпане, за подпомагне подовото, и слънчеви колектори.
Ами бойлера за мен е съд под налягане.
Аааа да сега разбрах какво си имал в предвид Латенто.
какво е това което го слагат като материал вътре че така първо абсорбира много топлина а после я изпуска, някаква
(wax 20 kg)
Снощи смятах тръбата Ф32 - 1.1/4, 60м излиза към 1300лв
не можах да намеря цени на лист хром никелова ламарина, но може и черна да бъде.
И защо не ползваш една серпентина за колекторите и подовото?
Това 20 кг е парафин, който помага само да не се изпарява водата на отворения воден буфер.
Колко м2 слънчеви колектори ще слагаш?
filmatoplo - майстор
Страхувам се че,мощността на панелите която ще е нужна зимата да затопли водното подово -лятото ще е много само за БГВ то.Колко квадратни метра е площа на водното подово . :?
syncho - майстор
2V6 това означава да напълниш цялото подово с гликол :scared:
filmatoplo - майстор
filmatoplo написа:
filmatoplo написа:
Аз на Латенто отидох -вие 50 лв. :wink:
.Хората са го измислили , копирайте го -обема без налягане пълен със серпентини за каквото се сетиш , веществото с фазата то е опция ако си го намерите. :wink:
sonofsyn - специалист
площа ще е приблизително 120кв.
но къщата се строи с тухли от полистиролбетон +10 см неопор 100.
трислоен стъклопакет, изцяло южно изложение.
пресмятал съм приблизително със калкулатора тук от форума
0,151750754 Загуби през конструкцията, U=W/m2K за стените
0,137034247 Загуби през конструкцията, U=W/m2K за тавана
filmatoplo - майстор
За допълнение към схемата как съм виждал да се прави -ента брой панели топлят малък бойлер , който ако зимата се зареди достатъчно или наднормено , с рециркулационна помпа се прехвърля в по голям буфер , -на края на деня имаме цял зареден малък и частично зареден голям , ако се изразходи малкия , автоматично топлина от големия се връща към малкия .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Водно подово захранвано от боилер с 2 серпентини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: