• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tuninghuman - специалист
Покрив, керемиди (какви) - нареждане без хоросан (как става)

това имам предвид. няма цапаници няма нищо. как става?

какви керемидки да купя?

моля за съвети и насоки

Изображение

Изображение
bisplus - специалист
Купи си нови керемидки :-D :-D :-D Предполагам, че снимките по горе показват как са наредени без да се измазват или греша?!!
tuninghuman - специалист
няма представа ка стажа - може би със скрепителни елементи някакви.
този покрив го снимах на една къща по пътя за моята вила - но все не мога да видя някои наоколо за да спра и разпитам. затова и пуснах темата.

дайте основни съвети за керемидите. какви да и какви не?
Последна промяна от tuninghuman на съб май 12, 2007 7:42 pm, променено общо 1 път.
jujia - напреднал
Покрива трябва да има определен наклон,за да се задържат керемидите и да е достатъчен,за да се стича водата.Под керемидите се полага дървена обшивка.Самите керемиди имат система за свързване една с друга,така че най-добре е да ти ги нареди майстор,за да не съжаляваш :datz: после.Ако ъгъла на покрива не е спазен или тече или керемидите падат.Много е важно да не ползваш керемиди от различни типове.Успех!
velsi - Почетен майстор
Доколкото ми е известно хоросан се полага само отстрани на капаците, за да не преминава вода и за да не се разместват. Може би на снимката той просто още не е положен. Иначе самите керемиди нямат нужда от замазване.
tuninghuman - специалист
velsi написа:
Доколкото ми е известно хоросан се полага само отстрани на капаците, за да не преминава вода и за да не се разместват. Може би на снимката той просто още не е положен. Иначе самите керемиди нямат нужда от замазване.

за керемидите ясно 4е само се нареждат без мазаници, но вчера мръднах кум Дюни - сума къщички са нови покриви перфектно лъснати са по същият начин.

Колко градуса трявба да е наклонът на покрива. Моят е малко по остричък
tuninghuman - специалист
ето такива керемидки искам
Изображение
todor_velikov - специалист
вчера видях на един покрив на един хотел в слънчев бряг,капаците бяха пробити и хванати с болтове .без замаска ама ми се струва че доста яко ще тече там :-D
иначе на вилата ми не са мазани и вече 30г не е протекло оттам.само че керемидите трябва да се сменят че са се напукали вече.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако питаш за полагане на керемиди без хоросан под тях - закрепването става, като върху ламперията се редят летви на определено разстояние(според модела) и върху тях се редят керемидите, а след това се коват през специално оставен отвор в горния край на керемидите(не всички модели го имат).
А пък ако става въпрос за неизмазването на капаците - мисля, че това е неоправдан риск.
  • 1
  • 2

Тема "Покрив, керемиди (какви) - нареждане без хоросан (как става)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: