Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
georgi1 - напреднал
Е тука ме хвана, честно не съм обърнал внимание, аз ги регулирам по следния начин.
Закачаш единия мотор и регулираш после го откачаш и закачаш на следващия контролер и пак регулираш после и следващия, като захранването го прекарваш през мултицет и гледаш какво става.
Става бавно но няма как, защото пистите са общи и за трите контролера.

Едит
Забравих да кажа че аз съм ползвал много оборотни тримери за по фина настройка, можеби за това не съм обърнал внимание за посоката.
petko_sz - напреднал
Да , да - и аз така процедирах.
Ще те питам за в бъдеще на лични аки имам въпроси (бира ще има - то е ясно :) )
Лека вечер , че стана утре :lol:
cvettomirr - специалист
Dnes i az pora4ah platkite za kontrolera i draiverite, 6te gi sglabqm sam pusta kriza...
cvettomirr - специалист
уф, нямам търпение и моята машинка да стане, сега се сглабя електрониката. Ако потрябва нещо да се изрязва от алуминий, и обикновенната фреза не се справи, а часта е нужна за изграждането но моята CNC машинка, ще се отзовете ли да ги правим.
cvettomirr - специалист
Къде се загубихте, днес взех 4те драйвера и контролера от Еконта. Прави ми впечатление че скъпите части са интеграта L297 и силовите транзистори, и една джаджа за 15лв която разделя галванично платката и дъното на компютъра. Другото са стотинки. Всички части ми излязоха 72лв и+60 = 132.00лв. Прави ми впечатление че буксата за ЛПТ порта на контролера влиза в дупките но не минава свободно - страх ме е да натисна, може би трябва с пергел да се разширят дупките. И една интеграла която не намерих никъде 7409 от нея ми трябват 4бр.
Иначе платките са красиви и добре изработени, пратили са и техническа документация. Само време трябва
petko_sz - напреднал
Тук съм - следя темата с интерес.

"Прави ми впечатление че буксата за ЛПТ порта на контролера влиза в дупките но не минава свободно" - нали разбра - да си купиш мъжка ,че иначе като мен трябва да преправяш кабела. А явно защото са повече пинове и искат леко притискане за да се пъхнат всички - и при мен май бе така. Ако не насилваш нещата - не би трябвало да има поражения.
Нещо което ти препоръчвам (аз пропуснах и сега съжалявам) - купи си и запой цокли за интегралните схеми - при проблем много по-лесно се подменят.

И да не е празен пост - събрах си набързо едно захранване 16-17 волта около 6-8 ампера дава но май ще дойде слабичко. Като тръгват моторите светодиода "power" омалява за миг боя се да не е това причината - по време на работа моторите менят звукът си - видимо без да испускат стъпки. Много се чудя това нормално ли е ?!? :?
В смисъл не при самото тръгване ами примерно след 2-3 секунди , де що гледах клипове в мрежата не чух такава промяна в тона. Не е и резонанс - получава се при различни честоти. Незнам как да пусна клип тука ?
svetliopi44 - Чирак...
Внимаваи при запояването, че на една от мойте се надигаха пистите само при леко задържане на поялника ... може да съм уцелил и куца бройка. :?
cvettomirr - специалист
буксата съм я уцелил. И не Иска да влиза и това си е. А тороидално захранване някой да е купувал от същата фирма, че мисля такова да купя през другата седмица. И да питам къде могат да се намерят направляващи на нормална цена освен в ексорор, и винтовете с трапецовидна резба или с правоългълна да са, че и остана малко време.
STEPER - специалист
cvettomirr написа:
А тороидално захранване някой да е купувал от същата фирма, че мисля такова да купя през другата седмица.
Захранващ блок си купи от тук:
http://www.tpetrov.com/search.php?p=120 ... t=&s=&ord=
Този Захранващ блок 24 24V 14,6A мисля,че ще ти е достатъчно и поне с 8 лева е по-евтин.
Последна промяна от STEPER на чет ное 03, 2011 10:30 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Имай предвид обаче, че този блок най-вероятно е китайски, а китайците обичат да послъгват с параметрите.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: