• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
LazarGanev - "Велик майстор"
Chefo77 написа:
Абе ташак ташак, ама брата има такава служебна, само че с най-големия дизелов мотор ...
Какъв е този мотор - аз знам само за един дизел - 1,5CDI?
ozimen - специалист
svetliopi44 написа:
Чефо не ми се набива в лизинги ... мислех и този вариант ,н при това положение ще взимам тази ако всичко е така както ми го описват.
Задните седалки се свалят задължително .
Имай впредвид ,че ако свалиш задните седалки ще си имаш неприятности с КАТ.Имах бус мерцедес ВИТО на който свалих последния ред седалки и при проверка органа ми каза ,че може да ме спре от движение заради махнатите седалки.На познат със същия бус му направиха акт за 800лв. точно заради това.
LazarGanev - "Велик майстор"
Spokoiniq написа:
1,9
Не съм чувал да го слагат на Дачия :?. Малкия е по-добър
housedoktor - майстор
То като гледам май съм ползвал или съм имал почти всички изброени.Фаворити са ми Шаран и Галакси (т.дизела е страхотен)-сравнително безпроблемни и много удобни.Имат чудесно разпределение на седалките и са лесни и бързи за трансформиране в товарен бус. Вояджер 2000г -много комфортен,но усещането при каране е като на камион (задната седалка е много,ама много тежка и трудна за сваляне от сам човек.Пълен е с почти ненужни екстри-т.е потенциални проблеми Пежо ,Ситроен и Ланча-ФИАТ са добър избор,но се оглеждай за дизелов мотор.А относно Транспортера и другите разни там ф- вагинални модели,аз имам огромни резерви ,най вече защото карам такова "творение".От Дачия нямам никакви наблюдения,но от бакшишите съм чувал за много добър мотор на Рено .Избягвай модела на Мерцедес МБ -ръждилник и трошляк ,то май и за VITO не са много ласкави отзивите .Еспейс не съм карал,но съм имал 4 Рена и още си карам едно и ги намирам за много читави.Тойота и Нисан имат хубави ванчета също
svetliopi44 - Чирак...
ozimen написа:
svetliopi44 написа:
Чефо не ми се набива в лизинги ... мислех и този вариант ,н при това положение ще взимам тази ако всичко е така както ми го описват.
Задните седалки се свалят задължително .
Имай впредвид ,че ако свалиш задните седалки ще си имаш неприятности с КАТ.Имах бус мерцедес ВИТО на който свалих последния ред седалки и при проверка органа ми каза ,че може да ме спре от движение заради махнатите седалки.На познат със същия бус му направиха акт за 800лв. точно заради това.

Хм , това някака нова законова мярка ли е ?
До сега не бях чувал за подобно нещо :shock: .
Защо не глобят тея дето вкарваха Кайени като баничарка :?: :evil:
ozimen - специалист
Водят го-промяна в конструкцията.Ако са сгъваеми седалките може да сгънеш но не и да ги махаш.И все пак е гледна точка на органа който те проверява.
STO-YAN - специалист
Здравейте на всички!
Доста собствени мнения, та да кажа и моето, което не задължава никой!
Повечето автомобили до 2001-2002 са добри с управлението на горивните процеси. След това започва ерата на супер- компютаризацията! Всичко е бъкано с електроника, която не е лоша и си върши добре работата но.....в България много рядко се срещат добри диагностици. Команролите всичките им дюзи са "умни" и цените са от 700лв./бр. и нагоре. Дизела е по-тежък за ремонт и частите са по-скъпи. Бензина е по-евтин за ремонт и поддръжка, а може да работи и на газ, Аз съм за бензиновия
двигател на пропан, не на метан. Моята философия е: икономичен разход на автомобила, евтини резервни части. Последните
8-10год. използвам Рено и съм много доволен. Рено Канго-1.9, атмосферен дизел, 65 коня, разход градско-7,5л/100км.
В последно време за лична кола се заглеждам в Опел-Астра, G-модел, екотек-бензин, комби задължително, или Рено Еспейс.
И двата модела след 98год. до 2002год. Толкоз-лично мнение! И housedoktor и ArturDent са много прави в своите мнения но,
който плаща-той поръча и музиката! Е, svetliopi44 поръча музиката! Успех!
svetliopi44 - Чирак...
STO-YAN
Всяк мнение е ценно ... не само за мен .Може и други колеги като мен да изпаднат в подобна дилема :?
Но определено на който и да кажа за Логана и особено на какви пари ми го дават ...всеки вика взимай го ... :)
Те по принцип задните седалки се прибират на пред , ма ми се щеше да ги махна въобще ,ама явно така ще я карам.
Гледах много ванове през изминалата седмица и на 95% им нямаше задните седалки .... е значе сега ще има бизнес за седалки ... :lol:
Chefo77 - майстор
LazarGanev написа:
Chefo77 написа:
Абе ташак ташак, ама брата има такава служебна, само че с най-големия дизелов мотор ...
Какъв е този мотор - аз знам само за един дизел - 1,5CDI?
Той си е един - точно 1,5 DCI, но с различни мощности. На брата е 82 или 90 или нещо такова. Те ги променяха мощностите, променяха ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Тема "Избор на ВАН за работна кола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: