Chefo77 написа:Абе ташак ташак, ама брата има такава служебна, само че с най-големия дизелов мотор ...Какъв е този мотор - аз знам само за един дизел - 1,5CDI?
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
LazarGanev
- "Велик майстор"
95 мнения в "Избор на ВАН за работна кола"
ozimen
- специалист
svetliopi44 написа:Чефо не ми се набива в лизинги ... мислех и този вариант ,н при това положение ще взимам тази ако всичко е така както ми го описват.Имай впредвид ,че ако свалиш задните седалки ще си имаш неприятности с КАТ.Имах бус мерцедес ВИТО на който свалих последния ред седалки и при проверка органа ми каза ,че може да ме спре от движение заради махнатите седалки.На познат със същия бус му направиха акт за 800лв. точно заради това.
Задните седалки се свалят задължително .
LazarGanev
- "Велик майстор"
Spokoiniq написа:1,9Не съм чувал да го слагат на Дачия

housedoktor
- майстор
То като гледам май съм ползвал или съм имал почти всички изброени.Фаворити са ми Шаран и Галакси (т.дизела е страхотен)-сравнително безпроблемни и много удобни.Имат чудесно разпределение на седалките и са лесни и бързи за трансформиране в товарен бус. Вояджер 2000г -много комфортен,но усещането при каране е като на камион (задната седалка е много,ама много тежка и трудна за сваляне от сам човек.Пълен е с почти ненужни екстри-т.е потенциални проблеми Пежо ,Ситроен и Ланча-ФИАТ са добър избор,но се оглеждай за дизелов мотор.А относно Транспортера и другите разни там ф- вагинални модели,аз имам огромни резерви ,най вече защото карам такова "творение".От Дачия нямам никакви наблюдения,но от бакшишите съм чувал за много добър мотор на Рено .Избягвай модела на Мерцедес МБ -ръждилник и трошляк ,то май и за VITO не са много ласкави отзивите .Еспейс не съм карал,но съм имал 4 Рена и още си карам едно и ги намирам за много читави.Тойота и Нисан имат хубави ванчета също
svetliopi44
- Чирак...
ozimen написа:svetliopi44 написа:Чефо не ми се набива в лизинги ... мислех и този вариант ,н при това положение ще взимам тази ако всичко е така както ми го описват.Имай впредвид ,че ако свалиш задните седалки ще си имаш неприятности с КАТ.Имах бус мерцедес ВИТО на който свалих последния ред седалки и при проверка органа ми каза ,че може да ме спре от движение заради махнатите седалки.На познат със същия бус му направиха акт за 800лв. точно заради това.
Задните седалки се свалят задължително .
Хм , това някака нова законова мярка ли е ?
До сега не бях чувал за подобно нещо

Защо не глобят тея дето вкарваха Кайени като баничарка

STO-YAN
- специалист
Здравейте на всички!
Доста собствени мнения, та да кажа и моето, което не задължава никой!
Повечето автомобили до 2001-2002 са добри с управлението на горивните процеси. След това започва ерата на супер- компютаризацията! Всичко е бъкано с електроника, която не е лоша и си върши добре работата но.....в България много рядко се срещат добри диагностици. Команролите всичките им дюзи са "умни" и цените са от 700лв./бр. и нагоре. Дизела е по-тежък за ремонт и частите са по-скъпи. Бензина е по-евтин за ремонт и поддръжка, а може да работи и на газ, Аз съм за бензиновия
двигател на пропан, не на метан. Моята философия е: икономичен разход на автомобила, евтини резервни части. Последните
8-10год. използвам Рено и съм много доволен. Рено Канго-1.9, атмосферен дизел, 65 коня, разход градско-7,5л/100км.
В последно време за лична кола се заглеждам в Опел-Астра, G-модел, екотек-бензин, комби задължително, или Рено Еспейс.
И двата модела след 98год. до 2002год. Толкоз-лично мнение! И housedoktor и ArturDent са много прави в своите мнения но,
който плаща-той поръча и музиката! Е, svetliopi44 поръча музиката! Успех!
Доста собствени мнения, та да кажа и моето, което не задължава никой!
Повечето автомобили до 2001-2002 са добри с управлението на горивните процеси. След това започва ерата на супер- компютаризацията! Всичко е бъкано с електроника, която не е лоша и си върши добре работата но.....в България много рядко се срещат добри диагностици. Команролите всичките им дюзи са "умни" и цените са от 700лв./бр. и нагоре. Дизела е по-тежък за ремонт и частите са по-скъпи. Бензина е по-евтин за ремонт и поддръжка, а може да работи и на газ, Аз съм за бензиновия
двигател на пропан, не на метан. Моята философия е: икономичен разход на автомобила, евтини резервни части. Последните
8-10год. използвам Рено и съм много доволен. Рено Канго-1.9, атмосферен дизел, 65 коня, разход градско-7,5л/100км.
В последно време за лична кола се заглеждам в Опел-Астра, G-модел, екотек-бензин, комби задължително, или Рено Еспейс.
И двата модела след 98год. до 2002год. Толкоз-лично мнение! И housedoktor и ArturDent са много прави в своите мнения но,
който плаща-той поръча и музиката! Е, svetliopi44 поръча музиката! Успех!
svetliopi44
- Чирак...
STO-YAN
Всяк мнение е ценно ... не само за мен .Може и други колеги като мен да изпаднат в подобна дилема
Но определено на който и да кажа за Логана и особено на какви пари ми го дават ...всеки вика взимай го ...
Те по принцип задните седалки се прибират на пред , ма ми се щеше да ги махна въобще ,ама явно така ще я карам.
Гледах много ванове през изминалата седмица и на 95% им нямаше задните седалки .... е значе сега ще има бизнес за седалки ...
Всяк мнение е ценно ... не само за мен .Може и други колеги като мен да изпаднат в подобна дилема

Но определено на който и да кажа за Логана и особено на какви пари ми го дават ...всеки вика взимай го ...

Те по принцип задните седалки се прибират на пред , ма ми се щеше да ги махна въобще ,ама явно така ще я карам.
Гледах много ванове през изминалата седмица и на 95% им нямаше задните седалки .... е значе сега ще има бизнес за седалки ...

Chefo77
- майстор
LazarGanev написа:Той си е един - точно 1,5 DCI, но с различни мощности. На брата е 82 или 90 или нещо такова. Те ги променяха мощностите, променяха ...Chefo77 написа:Абе ташак ташак, ама брата има такава служебна, само че с най-големия дизелов мотор ...Какъв е този мотор - аз знам само за един дизел - 1,5CDI?
Тема "Избор на ВАН за работна кола" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература