• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
manito - напреднал
Здравейте, наздраве :partyman:

след последното (и единствено) бъркане на теракол с бормашината, от страничното натоварване се е износила една втулка - тази на снимка на която ми е показалеца, която служи като водач на патронника. И сега има луфт там. Мисля че не е проблем тази втулка да се подмени или още по-добре, да се замени с лагер. Проблема ми е, че не мога да сваля патронника, който видимо от втората снимка, не е захванат с болт. Възможно ли е това да е нит? Четох из форумите, че някой патронници са на конус и с повече бой излизат, но не знам така ли е и тук. Накой случайно да е имал подобен проблем и да е достигнал до решение?

...клик на снимката за уголемяване...

Изображение

Изображение

Поздрави,
Ники
velsi - Почетен майстор
Не може да е нит. По-скоро ми прилича на винт със скъсана глава. Пробва ли да развиваш патронника? Понякога е доста затегнат.
MamaMy - майстор
Не знам точно какъв Бош е това, но много прилича на ментетата по пазара с тая втулка. Ако е от тях патронника е с нормална резба, а вътре вярно май е скъсано болтчето което е с лява резба. Ако е ментето, не си струва да го правиш. :) :?
manito - напреднал
Това съм го купувал от Практикер или Бриколаж, не помня точно, беше промоция за 90 лв в началото на годината. Даже има още гаранция, но вече го отворих да го чистя и мисля, че няма да ми я признаят. Ползвал съм го 4-5 пъти, така че няма начин да е скъсана глава, износена или каквото и да било подобно. Почти нова си е.

Поздрави,
Ники

P.S.
Сега като се замислих, няма да може да се сложи лагер защото ще се изгуби удъра на бормашината. Явно умишлено е сложена втулка.
manito - напреднал
...и никой ли не е сменял патронник на тази бормашина, за да каже как се сваля?!

Търсих в нета патронник за нея, схема или начин на закрепване, но не успях да намеря. Няма и в Бриколаж, и в Практикер. Някой да работи в БОШ или тяхно представителство и да има достъп до подобна литература? Или магазин в който се преглагат тяхни консумативи?...

Поздрави,
Ники
masterval - майстор
Колега, в една тема за патронник съм пуснал снимка на оригинален патронник за бормашина Бош.
Този от твойта снимка няма резба?! Или аз не я виждам?
Киров-Бош имат нелош сервиз, на Хладилника е по-малкия.
velsi - Почетен майстор
Я напиши какво пише на етикета на машината.

Изображение
manito - напреднал
3 603 A26 000

...на схемата излиза че е на резба... сега ще го проверя :-D

velsi :partyman: ...малко ама на време...
velsi - Почетен майстор
Ето. Патронника е на резба, без застопоряващ винт. Хвани зъбното колело стабилно в менгеме, а в патронника стегни късия край на примерно 10 мм шестограмен ключ. Напъни дългата страна на ключа и патронника трябва да се развие. Ако трябва ползвай подходяща тръбичка за удължител. Може да стегнеш зъбното колело посредством някакви дървени подложки. Зъбите ще се впият в дървото, а вероятността да повредиш зъбното колело е много по-малка.
Прикачен файл:
3603A260.jpg
http://www.powertools-aftersalesservice ... ation=true
Kumay - майстор
velsi написа:
... Хвани зъбното колело стабилно в менгеме, а в патронника стегни късия край на примерно 10 мм шестограмен ключ. Напъни дългата страна на ключа и патронника трябва да се развие. Ако трябва ползвай подходяща тръбичка за удължител. Може да стегнеш зъбното колело посредством някакви дървени подложки. Зъбите ще се впият в дървото, а вероятността да повредиш зъбното колело е много по-малка.
Съгласен съм, с изключение на натискането!
И другаде съм писал - с добре отмерен удар с чук! :-D
  • 1
  • 2

Тема "Бормашина BOSCH PSB 28 RE. Въпрос за ремонт..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: