Всичко за дърводелството
root666 - специалист
Въобще не ползвай този вид панти, а панти със отваряне 180 градуса.
tomny - специалист
Не съм съгласен, тези пасват визуално. 180 градусовите ще стоят грозно, когато е отворено.
root666 - специалист
Аз не бих разчитал да завия панта с винтове успоредно на плоскостта ПДЧ, като знам колко е рехава вътре, и да разчитам че ще носи вратичка натоварена с пълни бутилки.
comunikator - специалист
Точно това е голематя дилема!!!
colyo - специалист
Здравейте. И аз не съм професионален дърводелец, но се занимавам като хоби. Американците са болни на тема естествено дърво ,но ползват и много шпертплат. Та идеята ми е да направиш конструкция от шпертплат. Огледах всички снимки от линка и забеляязах,че пантите хващат и отвътре.....демек планките са огънати и освен за канта са хванати и за страницата. Така вече може да се укрепи и ПДЧ, но не съм виждал никъде такива панти. Ако ти идва отръки можеш да си ги огънеш сам. На клипчето дават и какъв е механизма на плота отгоре. Трапецовиден канал отгоре играе ролята на релса по която се плъзгаплота. Според мен по-лесно ще стане ако в двата края на плота се сложат пантички и за тях се хванат 2 половинки,които да се сгъват нагоре. Нямам скенер под ръка да нарисувам по нагледно ако не е достатъччно ясно. В понеделник ще кача скица.
colyo - специалист
Между другото чукни в гугъла "bar cabinet" и разгледай и други идеи. Може някоя по-лесна за изпълнение да ти легне на сърце.
tomny - специалист
root666 написа:
Аз не бих разчитал да завия панта с винтове успоредно на плоскостта ПДЧ, като знам колко е рехава вътре, и да разчитам че ще носи вратичка натоварена с пълни бутилки.
Пак не съм съгласен, първо, че тези се хващат поне с 6 винта, и второ, така не си ограничен в дължината им. Ако използваш панти като тези на снимката, може да ги хванеш с дълги винтове, и ще стане много по-здраво.
root666 - специалист
Не може да стане здраво във ПДЧ плоскост, колкото и да са дълго и да с аманого - най-веротяно ще разцепят плоскосттта.
comunikator - специалист
Ще пробвам на едно пърче предварително и ще видя.
Сега си правя чертеж да видя какъв материал ще ми трябва!
tomny - специалист
root666 написа:
Не може да стане здраво във ПДЧ плоскост, колкото и да са дълго и да с аманого - най-веротяно ще разцепят плоскосттта.
Въпроса не е в ПДЧ-то, а в това, с какви панти да е. Според мен с тези от снимката става по-естетично и по-здраво, отколкото с изхвърлящи на 180 градуса. Ясно е, че ПДЧ е кофти, за това не споря.

Тема "Барче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: