sonofsyn написа:към 120 м2, ще е отопляемата площНаправи 14 кръга по 50 метра.
това за пласмасовия бидон и на мен ми мина през акъла,
но има ли такива които да издържат поне до 65-70 градуса, и къде да ги търся.
тръба Ф16, както е писано в други теми 7м на кв, към 700м???
притеснява ме че кангалите са по 100м
и ако искам да направя кръговете 10бр по 70 м тези 30 метра тръба какво ще ги правя.
всико това е бъдещ проект
къщата се строи в момента
sonofsyn написа:какъв обем са тези бидони700, 1000, 1100 L.
syncho написа:2v6 не знам как ги прецени тия кръговеЗащото sonofsyn иска 10 по 70м - по-добре е с тази тънка тръба да са 14 по 50м (да не му остава фира).Всеки кръг си е сам за себе си по принцип не можеш така да кажеш "направи ги по еди си колко метра"...
filmatoplo написа:Няма проблем с разлика в дължината на кръговете , ще си монтира разпределител с дебитомери, и ще си ги регулира по учебник.точно така се прави.
syncho написа:...Освен че ще се спести от тръба, се спестява и от регулиране и настройки
2v6 за да спести няколко метра тръба ще си навлече други проблеми на главата. Не стига, че слага от възможно най-евтината тръба, ами и претенции. Да си вземе по-голяма ролка и няма да е проблем. То ако ще се прави по начин по който просто да икономисаме от тръбата, пък както стане ми да сложи две тръби напреко и да действа...
2v6 написа: Освен че ще се спести от тръба, се спестява и от регулиране и настройкиОу да!![]()
Когато кръговете са еднакви, дебита е един и същ през всички и мощността се разпределя еднакво без никакви дебитомери, вентили и автоматика
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: