• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pansim - майстор
:lol: :lol: :lol: :? :rolleyes:
hristaka299 - специалист
Така е колега за смях си е такива въпроси.. Но поне ми се изясниха основните неща и налягам над четенето вече. :)
mar80 - специалист
До колко волта с включено зарядно трябва да се зарежда акумулатора?
romanpm - майстор
mar80 написа:
До колко волта с включено зарядно трябва да се зарежда акумулатора?
14,2 V Чети по горе :)
mar80 - специалист
Пише до 16-16,2 волта с включено зарядно, а не 14.2
romanpm - майстор
mar80 написа:
Пише до 16-16,2 волта с включено зарядно, а не 14.2
Акумулатор с такова напрежение ще започне да кипи :roll:
mar80 - специалист
Моя стигна точно 16 волта без да кипне.
lz1wvm - специалист
2,2-2,3 волта на клетка за постоянен заряд и 2,3-2,4 волта за цикличен заряд.Ако при 16 волта не кипи,значи имаш умряла клетка(и).

Зависи също какво зарядно ще се прави.Автоматично ли ще се следи тока и напрежението на заряд,или на око.На първата страница ditronix е публикувал схема,която осъществява автоматичен заряд на акумулатора.
mar80 - специалист
Колега ще излезеш прав, зареждах акумулатора преди три дни до 16 волта.Днес си купих тестер за измерване на електролита, интересното е че във всички клетки показва между 1.15 и 1.20. Та въпроса ми е възможно ли е всички клетки да са батак, а иначе до сега съм нямал проблеми с паленето. Още не е и толкова студено.Направи ми впечатление, че при зареждането нямаше толкова бурно излизане на мехурчета.
mar80 - специалист
[quote="mar80"]Колега ще излезеш прав, зареждах акумулатора преди три дни до 16 волта.Днес си купих тестер за измерване на електролита, интересното е че във всички клетки показва между 1.15 и 1.20. Та въпроса ми е възможно ли е всички клетки да са батак, а иначе до сега съм нямал проблеми с паленето. Още не е и толкова студено.Направи ми впечатление, че при зареждането нямаше толкова бурно излизане на мехурчета.Сега на колата показва 13.7 волта.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Зарядно устройство." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: