• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
mitko414 - специалист
Та, това е дилемата, една 164 х 200 или две 72 х 200?
Разликата в цената, за мое учудване е в ползва на двете - 2 х 59 срещу 1 х 137 лв, но това не е от значение.

За сега съм се спрял на тези, ако имате препоръки за марка и модел, също са добре дошли.
Тани - модератор
Всичко зависи от матрака! Колкото матраци , толкова подматрачни рамки със съответните размери.При един матрак с две подматрачни рамки в средата ще ти ръби!
naB4o - специалист
Ако взимаш две ти трябват 82*200 а не 72 :)
А аз не мисля, че ще ти ръби по средата ако са 2 половинки. В магазина, в който работих подматрачните рамки на фирма ТЕД, точно представляваха 2 половинки. И на 1 презентация, ни беше обяснено, че така си ги и произвеждат. При тях обаче цената на 2те малки беше по-висока от 1 голяма. Другото, което е при този тип подматрачна система ти трябва една царга точно по средата по дължина на леглото, която да поема също от тежестта, както на матрака, така и на подматрачната система.
Моята логика защо се прави така е следната: Ако сте 1 семейство и заедно тежите 130-40 кила и се гушнете в средата, цялата тежест ще падне върху рамката и ще се получи доста голямо напрежение точно по средата на ламелите, което обуславя директно счупване. А ако са 2 рамките, то се разпростира по-равномерно и на по-къси ламели. Бъдейки по-къси опънът надолу от тежестта ще по-малък и т.н. :-D
Тани - модератор
Мисля , че големите си имат средна царга , но тя е по-ниско от крайните и по тази причина не ръби! Може това да е само за някои конкретни модели , но споделям личен опит!

ПП погледнах на сегашната ми спалня - равни са с ламелите! Ако са такива може и две!Аз съм с два матрака 90 см обаче и е без значение дали са една или две!
mim - специалист
нашата е една двойна с царга по средата, но е метална и с крачета, има крачета и по средата
не се усеща разлика дали ще си лежиш в половината или по средата, но може да е и от матрака
матракът е 1
Тани - модератор
Е това за усещането няма как да стане! Неслучайно на моите подматрачни рамки може да се регулира твърдостта на ламелите спрямо това дали искаш да ти пружинира повече или по-малко в зависимост от килограмите! Ако не можеше да се усети , нямаше да измислят такива екстри!
mim - специалист
:-D то при екшън може и да се усеща, ама кой ти обръща внимание тогава :-D
матракът ни е доста твърд, а ние не сме от много обемистите, така че аз поне не усещам разлика
mitko414 - специалист
Благодаря за отговорите.
Някой има ли впечатления от флекс рамките, струва ли си разликата от 60 лв?
Сравнявам Дрийм Систем и Дрийм Флекс. Освен в основата на ламелите, имат разлика и в броя и размера им. При флекс са по-тесни, съответно и по-нагъсто разположени.
vk - специалист
със 15 ламела са тези рамки от снимката, а най-добре е да са 22 ламела.
Търси малко повече ламели, иначе се образуват едни бабуни по матрака (там където пропада).
А на въпроса 1 голяма или 2 по-малки - категорично двете единични (и не заради цената).
На въпроса дали си струват флекс рамките, - отговора е да. По удобни, по щадящи матрака, като цяло по-дълготрайна конструкция.(виждат се и двойни ламели в определна част от рамката).
ArturDent - Почти Безобиден
naB4o написа:
Ако сте 1 семейство и заедно тежите 130-40 кила и се гушнете в средата
Как общо бе човек, че то аз само отивам към първата цифра....
  • 1
  • 2

Тема "Една или две подматрачни рамки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: