• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ring - напреднал
Проблемът с горелката беше решен- извикахме "човекът", занимаващ се с поддръжката на горелките. Какво направи- облепи засмукващия вентилатор с тиксо. Смех, смех. Продали са ни горелка, която не работи. И какво се оказва- трябва да си извикаш човекът, който срещу 120 лв. ти слага тиксо на вентилатора и тя тръгва (демек- маха ти "шапката"). :prayer: :prayer:
Дааа. За пореден път се убеждавам, че нивото на продавачите и поддръжката са под всякаква критика.
Останалите му действия:
1.Откача ключа за ръчно пускане и спиране на горелката и закача на негово място термозащита на 85С. И горелката впоследствие не може да бъде пускана и спирана, освен директно от захранването :supz: :supz:
2.Настройва работната температура на котела на 50С (75С били много) :axe:
Освен това обяснява, че това дето го пише в документацията на горелката не било вярно (горелката не можела да работи в автоматичен режим с ръчно пускане и спиране)- точната информация я имали само сервизните техници (и той) и тези от фирмата производител. (тук не намирам емотикон за прекръстване).
Трябва ли да Ви казвам да не си купувате такива горелки?
filmatoplo - майстор
Това е майстор :wink: с подръчни материали- тиксо, и 1 вълшебна дума по адрес на майката на горелката и готово :-D а сега сериозно -защо се налага изолиране с тиксо :?
turistak - специалист
Ей, ме и мен пак :-)

И мене ме гледаха учудено като споменах, че искам горелката да работи в режим модулация - нямало нужда.........

Не мога да остана равнодушен и туй то.

Поне да бях свалил някое кило от тичане до мазето в най-различни части от денонощието.

Моля да изпратиш снимки на Ferroli как са ти "настроили" горелката да ги видик к'во ще кажат :vom:
filmatoplo - майстор
Само си размишлявам на глас-възможно ли е , да се смени електрониката на Феролито с тази на Ватерланд :? .По пътя на логиката -едната и другата имат едно и също - вентилатор,запалка,шнек ,фотоклетка , и някой сензор . :? Сигурен съм че на феролито му пречи -акъла .
batspetar - напреднал
Хи хи хи това ми намирисва на пловдивски регион,на мен ми натъпкаха клечка в дупката за температурата да не излизал датчика.Пиши какъв ти е разхода на пелети и колко квадрата отопляваш,ако не ти е проблем.
batspetar - напреднал
Между другото да се похваля след 1 месец ръчкане по настрийките моети Фероли вече 4 дена не е спирало,само да не го урочасам.Ако някой му трябват настройки ще му пратя.За момента гори към 30 кг на 24 часа отоплявам 2 етажа по 110 квадрата и 2 бойлера по 150 литра незнам дали разхода е много, до сега не съм се топлил с пелети,та за това ще съм благодарен някой да сподели за разхода му.
filmatoplo - майстор
За сега толкова е разхода -2 чувалчета по 15 кила за 24 часа.
KStv - помощник
turistak написа:
Ей, ме и мен пак :-)

И мене ме гледаха учудено като споменах, че искам горелката да работи в режим модулация - нямало нужда.........

Не мога да остана равнодушен и туй то.

Поне да бях свалил някое кило от тичане до мазето в най-различни части от денонощието.

Моля да изпратиш снимки на Ferroli как са ти "настроили" горелката да ги видик к'во ще кажат :vom:

Колега от около месец ползвам горелка Ferroli, при монтажа майсторите монтираха допълнителен датчик за да може да работи в режим модулация. От пускането и в експлоатация я ползвам на този режим. В началото при първоначално запалване натрупваше пелети и се задръстваше, не смогваше да изгори първото количество подадени пелети. След промяна на настройките не ми е създавала проблеми. Промених времето за работа на шнека от 8 на 5 единици и налягането създавано от вентилатора от 50 на 52 единици /при първоначален пуск/.
Ако някой се интересува мога да опиша всички настройки, но доколкото знам за различните пелети са необходими различни настройки.
ring - напреднал
Относно тиксото- сложиха го, защото имат калпав софтуер/хардуер. При първоначално пускане вентилаторът почва да върти на високи обороти и от датчика излиза по-високо напрежение от максималното за обхвата на налягането- съответно софтуера дава липса на връзка с датчика (което си е бъг). След това, когато трябва да направи обдухване, пак подминава максимума и започва да играят оборотите надолу/нагоре. Просто лошо направен регулатор. Ние смятахме да сложим щуцер с ръчно регулиране на тръбичката към датчика и така да намалим налягането към датчика. За тиксо не се сетихме :проба: .
filmatoplo - майстор
Сигурен бях че железарията на Фероли е здрава , но мозъчето-електрониката иска смяна :wink: Снощи четох 1 чешки сайт за отопление -като този , там бяха доста доволни от Фероли , отдавам го на май малко 3 неща :1по-добро гориво , 2 по-добри техници ,3 и дано се лъжа -стока с компромис в качество идва у нас .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26

Тема "Проблем с горелка Фероли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: