• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Посъветвайте ме моля относно изграждане на баня и тоалетна в стара къща , в която не е имало до сега такива? ВИК също!
Централната канализация е непосредтсвено до къщата Благодаря предварително!
boreto1 - специалист
Харесай си първо място което ти позволява да направиш такава.Също така къщата захранена ли е с канализацията (имам в предвит на септична яма ли сте?или канализация) .Постни снимки на мястото и нарисувай разположението на стайте и т.н.,чак тогава очаквай практичен съвет от колеги.
До сега не е имало канализация или водна инсталация в нея, но канализацията е близко и от страна на банята/тоалетна.
Прилагам скица, която сам понаправих, незнам до колко би свършила работа?! Помещението , което до сега има е коридор. За съжаление сега нямам снимки , но всеки ваш съвет би ми бил полезен. Благодаря предварително.

Прикачен файл

скица къща.jpg
housedoktor - майстор
В стара къща баня не се прави по скица,преди да си се запознал с особеностите на къщата.Имам предвид :вид под,разположение на централна носеща греда(кюприя),посока на подовите греди ,вид стена ,възможности за захранване и свързване към канализация и мн.мн.други.Досега не съм виждал къща в която да е невъзможно да се направи,така,че извикай си човек да ти я погледне,но не дизайнер ....
boreto1 - специалист
Според мен не е удобно да е там банята ,по-скоро между спалня2 и кухнята да я наместиш
jekasus - майстор
boreto1 написа:
Според мен не е удобно да е там банята ,по-скоро между спалня2 и кухнята да я наместиш
+1, така ще има достъп от всички стаи.
chapara - майстор
Мястото ,което препоръчвате колеги е малко,за зададените параметри, там може да се обособи само тоалетна ,съдейки от мащаба ,което никак не е малко :roll: :wink:
jekasus - майстор
Ако между спалня2 и кухня варианта е 200х150. Долу-горе като в новите кооперации баните :-D
chapara написа:
Мястото ,което препоръчвате колеги е малко,за зададените параметри, там може да се обособи само тоалетна ,съдейки от мащаба ,което никак не е малко :roll: :wink:
да, така е - мислих го и от тази гледна точка.
Благодаря за проявеното отношение, и все пак някакви препоръки за материали относно изолирането и обработването на помещението...? Чисто финансово също ми е важно? :) :?
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на баня и тоалетна в стара къща, в която не е..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: