• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kam34 - специалист
goran67 написа:
Здравейте!
Имам една пералня, на която мозъкът й се увреди непоправимо. Дайте съвет, как с някаква елементарна автоматика, която да си построя сам, да я задвижа, така че да изпълнява пране по една програма.

Това което искаш с елементарна автоматика няма да стане. По добре си купи нова пералня а мотора на тази може да го използваш за други цели.
evil - специалист
Най-добре пусни из нета обяви че търсиш такъв програматор и после има куриерски фирми който ще го доставят евтино.Сигурно има някой който има такава пералня с изгорял мотор и е свалил в мазето :lol: . Защо трябва непременно да е "направи си сам" по-удобно е да е "поправи си сам" :lol: иначе да караш на "изпери си сам" е кофти работа :lol:
goran67 - специалист
Като гледам във форума на "сетком", на тези перални (Индезит), платката им е слабото място.

Благодаря на всички ви за съветите!

Все пак, ако има някой мераклия да обсъждаме, как се построява автоматика, тип направи си сам, да пише :) .
Поздрави!
Mapek - специалист
Звучи ми някак несериозно да не се интересуваш от ремонт, а от генерална преработка. Ако за справяне с първото се чувстваш, че познанията ти не стигат, за второто ... Защо все пак не дадеш точния модел и симптомите - какво прави и не прави. И ако не те упътим направо, може би ще ти препоръчаме нещо ... У дома работят две Перли с по 30 годишен стаж. Е няма нещо,което да не се е повреждало във времето, но с известно усърдие проблема е решаван. При елекрониката нещата не са по-безнадеждни :idea:
goran67 - специалист
В моя случай, електрониката не става за ремонт, понеже процесорът изгоря заради мое недоглеждане.
А преди това, имах пак проблем с платката - от една "студена" спойка. 2 години машината работи добре, след като я "стоплих" :) .

В момента и аз ползвам един Индезит с 18 годишен стаж, сменял съм му (2 пъти) само помпата за отработената вода.
Въобще старите перални са с друго качество.

Поздрави!
  • 1
  • 2

Тема "автоматична пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: