Най - вълнуващия въпрос зимно време.
turistak - специалист
kuuuuuul написа:
Очаквам 600 евро от REECL.

Интересно защо никой не се възползва? процедурата бе 3 дни за да ме одобрят от REECL и банката!
КОйто има парите, връща кредита незабавно, който не получава ниска лихва.

Разкажи по подробно какво е това :?
http://www.reecl.org/bg/
filmatoplo - майстор
Четете си за Рецела , аз да обесня че не е необходимо в по топли дни , или когато има спад на нужда от топлоподаване вечер,радиатора да пържи на 70 градуса когато работи помпата , с по големи градуси -теченията при движение на въздуха са по големи .
syncho - майстор
термостатични вентили? стайни термостати? смесителни вентили? нещо, което да не може да се справи с проблема, който споменаваш? :)
nikisv - специалист
syncho написа:
термостатични вентили? стайни термостати? смесителни вентили? нещо, което да не може да се справи с проблема, който споменаваш? :)
Сложил съм ги всичките джаджи но търся устроиство което да слага дърва на котела вместо мен.
syncho - майстор
Ами то се нарича по няколко начина в зависимост от това, което прецениш, че ти струва по-евтино: хасанчо, аишето, жената, децата, баба, дядо, внуче и куче... :rollsmile:
nikisv - специалист
Е аз ги слагам прецени кое ми е наи евтино :-D .
nikisv - специалист
Но бих платил сереозна сума еднократно за такова устроиство .
LazarGanev - "Велик майстор"
Filma, като няма нужда да се пържат радиаторите - котелът просто спира и това е - излишна топлина просто не се произвежда :) . Това не е пиролизен котел, че да трябва да изгори на екс. Каже ли стайният термостат, че иска топлина - котелът работи, каже ли да спира - спира. Буфери, четирипътни вентили, ладомати, задвижки, контролери - това прави още един котел, без да има кой знае какъв ефект, за изплащане трудно може да се говори, само за мааалко повече комфорт, защото радиаторите няма да спират.
filmatoplo - майстор
Нищо не коментирам -понараждат се инсталациите :) , догодина ще оптимизират след разхода тази зима , в компонентите които ще сложат ще присъстват и буфери -сигурен съм .Да -хубав котел пелетния , но до там от завода производител :wink: има много работи да му се добавят още за да стане една чудесна машина :) .Всеки ден се убеждавам ровейки се по сайтове на чужди особено скандинавски производители на пелетни котли -задължително монтират буферни съдове , даже съдовете носят името на марката :wink: -значи има защо .Аз го твърдя и си държа на него -сега само проверявам и констатирам доказателства че е така-трябва да се монтира буфер .Но знам и друго че ,това е отопия за сега при инсталаторите ,камоли за клиентите :) .Леко по леко ще навлезе , няма как да прегледам 5000 мнения да видя кога заговорих почти пръв за буфери ,конвектори и подово. Това не трябва да ме прави надменен , виж за природна газ си признавам - че не рабирам от такова нещо , имам монтирани преди време само 2 котела на пропанбутан (което за тогава си беше геройство) 12 киловатови -толкова можеше да се захрани с 80 килограмова бутилка без да замръзва.Тук съм защото ми е кеф -имам такива колеги с които обменяме мисли и опит :partyman:
nikisv - специалист
Фигура 4.2. Препоръчителна принципна хидравлична схема за свързване
на водогрейния котел “ERATO Pelletherm 30 v2” към отоплителна система
с ОТВОРЕН разширителен съд (задължително), смесителен вентил и
топлоакумулатор;
ПОЯСНЕНИЕ : Съгласно със стандарт БДС EN 303-5
топлоакумулаторът е задължителен елемент от отоплителна система,
в която е монтиран котел на твърдо гориво. Оразмеряването на
топлоакумулатора се извършва по методика, описана в този стандарт
стр. 19/50

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: