Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
vlassev - специалист
Здравейте, една малка подробност не ми е много ясна относно организирането на проекта в Аутокад.
Става въпрос в частност за лазерно рязане. Как да накараме инструмента да отиде до зададена от нас точка и от там да започне да работи.
Примерно за да изрежем шайба първо трябва да се изреже вътрешния отвор а след това външния контур.
velsi - Почетен майстор
А на каква програма се опитвате да генерирате кода? Или го пишете ръчно? Щото на Аутокад само можете да начертаете детайла.
MrMurdjo - майстор
Върти ми се в главата, ама въобще не съм сигурен, че някъде съм виждал да се споменава плъг-ин за Аутокад за генериране на Джи-код.
velsi - Почетен майстор
И аз си го помислих, но нека първо питащият да уточни.
shulio - специалист
В краен случай генерирай 2 кода един за вътрешната част един за външната и ги зареждай подред. Обаче велси е прав. С Аутокад незнам как ще стане.

Може да има някакъв нов (те нали са 100 вида), който вече да може и това :). А плъгин може и да има ама невярвам да е толкова функционален колкото мастеркам или аспире примерно
vlassev - специалист
G-кода до колкото знам се генерира идивидуално според контролера който се използва и софтуера, който го управлява.
Дали ще е в абсолютна или откосителна к.с., командите за праволинейно движение или дъга, начало и край на цикъл и сяк'ви служебни команди ...
shulio - специалист
Г-кода няма нищо общо с контролера. Общо има програмата с която ще го четеш и го пращаш към контролерите
vlassev - специалист
velsi написа:
А на каква програма се опитвате да генерирате кода? Или го пишете ръчно? Щото на Аутокад само можете да начертаете детайла.
Имам готов конвертор, който генерира снс файл от DXF. За гравиране върши идеална работа, но за рязането си има правила.
Посъветваха ме да чртая детайла на ново, като последователността на чертането се повтаряло после в dxf файла, което ми звучи малко нелепо и непрактично.
Видях, че ace-converter има опция да кара алгоритъма според номера на слоевете, но за съжаление синтаксиса на nc- кода не ме устройва.
Последна промяна от vlassev на вт ное 08, 2011 10:30 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
На мене цялата работа ми се вижда непрактична. Защо не си избереш една CAM програма, да я разучиш и да работиш само с нея? Няма лошо, че използваш Аутокад. Всички CAM програми, които съм виждал приемат DXF файлове.
vlassev - специалист
velsi написа:
На мене цялата работа ми се вижда непрактична. Защо не си избереш една CAM програма, да я разучиш и да работиш само с нея? Няма лошо, че използваш Аутокад. Всички CAM програми, които съм виждал приемат DXF файлове.
До сега съм работил успешно няколко години с BOBCAD, но смених работата и ще трябва да се прекфалифицирам :?
Също така предполагам Аутокад не е просто програма за чертане на линийки, понеже няма да има смисъл от нея ако нямаш принтер... :)

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: