• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
PCL82 - майстор
Няма шини. Ползват се модулни конзоли и се прехвърля от контакт в контакт с жички.
За по сигурно може да се сложи дълбока конзола на първия контакт от групата и там да влезнат входящият захранващ кабел, изходящият към евентуални други контакти и там с клеми wago да се направят разлонения и за контактите от тази група.

Свързването от контакт в контакт не е проблем, ако се ползват контакти с пружинни безвинтови клеми.
vk - специалист
Ще пробвам с меки (многожилни) кабелчета, калайдисани в двата края. С тях мисля че по-лесно ще се борави и по-лесно ще се провират между кутиите.
Ники274 - специалист
vk написа:
Ще пробвам с меки (многожилни) кабелчета, калайдисани в двата края. С тях мисля че по-лесно ще се борави и по-лесно ще се провират между кутиите.
По добре не го прави това,тинола се топи при ниски температури и може да оплескаш униката.Друг проблем при тинола е че се окислява,предпоставка за слаба връзка.
Ако ще ползваш такива кабели за връзките най-добрия вариант е да ги кримпваш.
fox_vt - майстор
Калайдисвай смело няма се плашиш какво като се топи при ниска температура и ако мислиш че 200 градуса е ниска температура и че обикновен кабел ще му е добре на нея твоя воля.Тинола е мек и при стягане създава добър контакт и при правилно свързване и стягане и ако няма претоварване на контакта и загряване нямаш грижи.Иначе ако колегата има инструменти за кримпване също е добре.
Ники274 - специалист
fox_vt написа:
Калайдисвай смело няма се плашиш какво като се топи при ниска температура и ако мислиш че 200 градуса е ниска температура и че обикновен кабел ще му е добре на нея твоя воля.Тинола е мек и при стягане създава добър контакт и при правилно свързване и стягане и ако няма претоварване на контакта и загряване нямаш грижи.Иначе ако колегата има инструменти за кримпване също е добре.
Колега случвало ми се е да се къса такава връзката,понеже тинола е мек и се реже много лесно от самата гайка на контакта с която се стяга кабела.
А тинола си е предпоставка за слаба връзка при такива мощности,и едно греене в контакта от връзката му със щепсела или стареене на тинола ще влошат контактната му повърхност,което пък ще води до още по голям проблем с комутацията.
Аз ползвам тинол само в слаботоковите инсталации,при другите може да ти изиграе кофти номер :)
  • 1
  • 2

Тема "питане за контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: