• 1
  • 2
jekasus - майстор
Не са хванати към стената, поне така виждам аз, и тая стена ще шава. На мен ми интересно каква е техническа причина да не се прави с CD-профили.
Тани - модератор
Ще шавне друг път! Правил ли си преградна стена с CW100?Няма мърдане! А по документация за такава височина профилите трябва да са през 40см. Когато стената не е здрава за да се захване стабилно окачвача , това е технологията да се избегнат въобще директните окачвачи!

Торбалане ,ако спазва документацията на Кнауф ще си реди профилите точно така както ги е редил на другите ниски стени - CD ВЕРТИКАЛНО през 60см. И така за стени с височина до 10м! Покажи къде прочете , че може да си реди CD или CW хоризонтално? Няма такава технология!

ПП сега точно правя една предстенна обшивка и там където предполагам , че ще е телевизора съм предвидил да не е с CD , със CW100 именно защото е по-здраво и няма да мръдне !!!
ivanovrg - специалист
когато се прави с CW едностранно затворено,трябва да е и с 2 кожи ГК

също може и с CD-вертикално да се реди ГК хоризонтално(пак на 2 кожи и с разминаване на фугите)

кнауф може и да го нямат като система,но аз съм го правил по предписание на проектанта
jekasus - майстор
Тани написа:
Ще шавне друг път! Правил ли си преградна стена с CW100?Няма мърдане!
Преградни съм правил, предстенни с CW не съм. Тук виждаме една кожа Изображение,
но картон с такава дебелина не съм виждал Изображение
При две кожи съм съгласен да не шава, но при еднаИзображение

Всъщност това ме интересува
jekasus написа:
На мен ми интересно каква е техническа причина да не се прави с CD-профили.
Тани написа:
ПП сега точно правя една предстенна обшивка и там където предполагам , че ще е телевизора съм предвидил да не е с CD , със CW100 именно защото е по-здраво и няма да мръдне !!!
И колко тежи тоя телевизор?
Не споря, просто искам някой да докаже обратното.
Благодаря за файла и за всички мнения!!! :prayer: Прав е Тани и аз съм правил преградни стени с CW 100 и няма мърдане, още повече че има (по подразбиране) 2 картона от двете страни. А и там както знаем няма къде да се захване окачвач. Аз гледам от файла на кнауф w623 и там е с CDта (до колкото виждам) на 60 см. Озадачава ме, че отначало го дават с 2 картона (кожи както му казвате), а после рисуват само една .... ?! Ако реша така да го направя с CD на 60см и вертикално редене два плата ли да сложа?
Със CW сякаш ще го оставя като краен вариант, първо защото имам вече CDта и окачвачи и второ - събират се около 11см (в най-добрия случай) стесняване на стълбището. Не че нямам ширина, но къщата е стара и мазилката не е никак равна. Страх ме е че като хвана нивела....и го пусна от тавана долу ще ми даде едно отклонение че...... :rolleyes:
Иначе окачвачите съм си решил да си ги хвана с дюбел-пирони за по сигурно.
А като говорим за тези "паразитки" ли ги нарекохте - да първоначалната ми идея за хоризонталното редене си имах в предвид слагане на хоризонтални такива между вертикалните CDта. Набурвам се само с време за оформянето на крачета и поставянето на поне 10на такива, но не и от материал. Имам достатъчно останали от други стени и ми заемат само място.
Тани - модератор
jekasus , не бях обърнал внимание на дебелината на плоскостта за хоризонтално поставяне на гипскартона , но ако забеляза аз НЕ препоръчвам да се слага картона хоризонтално!Твоята забележка още повече накланя везните към използването само на вертикално поставен картон!
Що се отнася до останалите въпроси смятам да ти отговоря с картинки , защото казват , че една картинка говорела повече от 1000 думи!

Погледни таблицата , явно както аз не съм видял дебелината на плоскостта при хоризонтално монтиране на гипскартона( защото никога не ме е интересувало!) така и ти не си видял че може да се прави предстенна с CW и само с един пласт гипскартон (виж ограденото с червено) . Има два варианта да се изпълни тази стена с щендери - зеления и синия. И двата обаче не са икономически изгодни в сравнение с варианта с CD и е разумно да се ползват ако стената е много крива и окачвачи 12,5 см идват къси или ако е невъзможно да се захванат здраво окачвачите - кирпич, новите евтини тухли четворки и т.н. Също така и шумоизолацията е по-добра!
jekasus написа:
Всъщност това ме интересува
jekasus написа:
На мен ми интересно каква е техническа причина да не се прави с CD-профили.
Тани написа:
И колко тежи тоя телевизор?
Не споря, просто искам някой да докаже обратното.
Ако забеляза ПРЕПОРЪЧВАМ на автора на темата да си кара по класическия начин - CD през 60 см и гипскартон вертикално! Така че няма техническа причина да не се прави с CD , а иначе с CW става доста по-здраво! Опитай да огънеш едно CD по широката страна (напречно 2 х 3см. ) и след това по тясната (напречно само 1 х 6 см.) и ще разбереш защо с CW е по-здраво!Помисли си как е са ориентирани едните и другите профили спрямо гипскартона! Колко тежи този телевизор питаш - на снимките по-долу е телевизора за спалнята , а това което правя в момента е хол. Сам си направи сметка при положение , че телевизора за спалнята тежи сигурно около 50 кг , колко ще тежи този в хола! Обърни внимание и на стойката - изнася се на около 50 см от стената! Дали ще устискат CD захванати с окачвачи за картина на съществуваща вече преградна стеничка с CW50? :? Аз лично не бих рискувал !

Прикачен файл

Предстенна.png

Прикачен файл

P1340590-1.JPG

Прикачен файл

P1340593-1.JPG

Прикачен файл

P1340595-1.JPG
Тани - модератор
ivanovrg написа:
когато се прави с CW едностранно затворено,трябва да е и с 2 кожи ГК

също може и с CD-вертикално да се реди ГК хоризонтално(пак на 2 кожи и с разминаване на фугите)

кнауф може и да го нямат като система,но аз съм го правил по предписание на проектанта
Ех Иванооов аз такива проектанти ги замерян с мастари :axe: , чукове , :axe: винтоверти :axe: и каквото друго има наоколо! Ако не си строил някъде на луната , където гравитацията хич я няма , то този проектант когато и да го пребиеш все ще е късно! Кое ще попречи на най-долния лист да не се огъне на дъга смачкан от тежестта на горните гипскартони? Кое точно се явява носеща конструкция след като профилите са ориентирани хоризонтално? Окачвачите :? :shock: :shock: :shock: ли? Реално профилите в случая служат единствено за паразитки , а носеща конструкция НЯМА :shock: :shock: :shock: Кажи му на този малоумник да си скъса дипломата и за основно образование! Това направо е трагично! Как да не ме е страх да ходя на лекар! За тези които се чудят защо гипскартона се монтира вертикално , а на таван перпендикулярно на профилите съм давал един пример:

Отрежете две ивици с еднаква широчина - да речем 10 см и дължина 1,20 Едната да е отрязана по дължина на картона , а другата напречно . Облегнете ги под 45 градуса на стената . Погледнете след няколко часа какво се е случило с тях- колко е огъната едната и колко другата! Отрежете още две по същия начин и започнете да ги огъвате за да видите разликата! Гипскартона на външен вид може да изглежда еднакъв , но реално има много различни свойства в напречно и надлъжно направление!

ПП относно това дали се правят предстенни с щендери и един пласт гипскартон - мисля , че го изясних още в предния пост! Виж червените елипси! И ако се загледаш в таблицата , колкото и да ти е странно допустимите височини при "една кожа" са по-големи от тези при двукожните :wink:
ivanovrg - специалист
Тани написа:
Ех Иванооов аз такива проектанти ги замерян с мастари :axe: , чукове , :axe: винтоверти :axe: и каквото друго има наоколо!wink:
Тани говоря за проектантски фирми в чужбина
повярвай ми там всичко се прави с проект и то от компетентни хора,които спазват разните му правила
виждал съм как на обекта идват представители на производителите(включително и от кнауф),да проверят дали са спазени предписанията

а конкретно на въпроса
ако си го правя това в нас-бих го направил така:
вертикално поставени ЦД-та,като по стените предварително здраво се захванат УД-та
няма такава система,но аз така бих си го направил и съм сигурен че няма да мръдне
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за гипсокартон на по-високи стени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: