• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syncho - майстор
Чаро написа:
2v6 написа:
Освен че ще се спести от тръба, се спестява и от регулиране и настройки :wink:
Когато кръговете са еднакви, дебита е един и същ през всички и мощността се разпределя еднакво без никакви дебитомери, вентили и автоматика :idea:
Оу да!
Ако се разчупи стереотипа и разните "инжинерни" (търговски) каталози и леееко се помисли могат да се направят чудеса с не много пари. :-D
:cookie: :kaffee: :kaffee2: :irre2: :headbash: :irre: :irre: :irre:
sonofsyn - специалист
Бидоните в района на Велико Търново знае ли някой къде се продават?
да интересувам се само за котле за подовото, мисля и то да е направи си сам.
тази серпентина е 67м, и явно съм я сънувал щом съм говорил и на сън :?
от прочетеното тук във форума разбрах че трябва да има регулираща арматура иначе
може и нищо да не стане. разпределителите, дебитомерите, регулиращите вентили,
ще се купуват и монтират от познат който това работи.

Прикачен файл

serp.JPG
serp.JPG (59.01 KиБ) Видяна 3073 пъти
syncho - майстор
Каква стъпка е това? Тази "скара" дето си я нарисувал какво е? Няма значение от къде ги взимаш нещата - важното е да ги направиш както трябва.
sonofsyn - специалист
Между 1 и 2 е 10см, 2/3 е 15см, 3/4 е 15см, после 20см
скарата е идеята за серпентина 2
syncho - майстор
серпентина 2 го разбирам като втори кръг на подовото, ако не е така ме поправи. Ако е така, обаче ще имаш проблеми. Най-добре си го направи спирала като първия кръг. Така ще избегнеш връзките под замазката, а и е най-добре за разпределение на топлината. Относно първия кръг - няма нужда да правиш такава стъпка покрай стените. Най-добре си го направи целия кръг на 15см стъпка. Повярвай ми не си заслужава да я къдриш така от опит ти го казвам. Също така 20см е много като стъпка за жилищни помещения. Ще усещаш разлика в пода - топло/студено и на всичкото отгоре най-вероятно няма да ти стига мощност за самото помещение.
filmatoplo - майстор
За стъпка-20 см, много е за фи-16 тръба -макс -15 см,покрай външни стени и прозорци -нека да се намаля стъпката започващо от 10 към 15 см ,аз навивам поне 5-6 навивки на 10 санта стъпка покрай външни стени , иначе стената ще остане студена и ще излъчва студ ,номера е праволинейната конвекция да не бъде разрушена или изкривена от нахлуваш студен участък .Не оспорвам на никой мнението ,всеки си има нещо предвид с което се съобразява или е изпитал от опит. :) .Аз го правя това защото тук сградите не са толкова изолирани ,макс -5 санта стиропор отвън , рядко в комбинация с вата и гипскартон отвътре . :wink: моя разчет е 7-8 метра на квадрат за фи-16 тръба , и в повечето случаи се падат по 2 кръга в стая . :wink: Да не започваме спор какво е нужно за водното подово че , е най сложно като инсталация , само че всеки си мисли че подово значи купуване на евтина тръба и готово, с баджу ще я навием докато замезваме кашкавал и колбас и пием Ариана :-D .За Сонофсин -колегата Синчо има добър набор от материали за водното подово в професионален аспект ,специална изолация за под тръбите ,крайни бандажни ленти,делатационни ленти, самите тръби с кислородна и уве защита ,нужната смесителна арматура ,пластификатор за якост в замазката ,инфо за монтаж подкрепен с референции на клиенти+ има го изградено и на него .
sonofsyn - специалист
Разбрах за стъпката, ще се коригра.
filmatoplo - крайни бандажни ленти, делатационни ленти,
моля ви разяснете,
syncho - майстор
sonofsyn добре е да се слагат такива ленти, за да оберат топлинните разширения. Те се слагат, когато е по-голямо помещението и съответно площта е по-голяма т.е. линейните разширения са по-големи.

филма само за уточнение - не е синчо, а се предполага да е сънчо :wink: :roll:
filmatoplo - майстор
Сънчо -добре-аз щото си го превеждам на чешко-словашки :wink: .За Сонофсин-потърси информацията там .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Водно подово захранвано от боилер с 2 серпентини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: