Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Ръчно ли се прави от снимка - графика или с програми. Искам да кажа на ръка ли минаваш по контурите или става автоматично с някоя програма
MrMurdjo - майстор
Програмите помагат, но в крайна сметка си е ръчна работа с предимството, че все пак има и undo :)
emilvv - помощник
Ето работещия форум за CNC машини ..

http://www.bg-cnc.com/phpBB3/index.php

И чудесен блог по темата - много полезна информация:

http://www.bg-cnc.com/wordpress/

Поздрави
mika - специалист
emilvv, форума, който ни препоръчваш, е всичко друго, но не и работещ, а в "чудесния блог по темата" няма нищо полезно, ако разбира се не мислиш, че нахвърляните напосоки снимки и линкове (навярно събрани за минута търсене в Google) са изключително ценна информация.
Според мен и форума и "блога", са направени с единствената цел да осигурят клиенти на www.realcnc.com, който е най-некадърно направения онлайн магазин, който съм срещал.
emilvv - помощник
mika, не разбирам такива хора, като тебе, които плюят по направеното от другите. Вземи малко почети заадни форуми и се научи малко на възпитание.

Блога има доста неща, които ако си правил машини, ще се питаш как се правят, а там има снимки с идеи, които веднага могат да помогнат.

Форума е място, където ако иска някой да пише и търси помощ - пише ... и т.н.
Другия форум може би и затова му е заключен акаунта - може би заради парите и малкото писанки.
Надявам се да го отворят пак и да има много места за общуване по CNC темата.

Ти правил ли си по-добър и кадърен магазин за компоненти - би ли дал линк да го видим .... че и тук плю ....

Хайде поздрави на всички и успех с машините !

Емил
mika - специалист
emilvv, със сигурност няма да мога да направя онлайн магазин. Със сигурност и човека, правил въпросния магазин също като мен не може, но явно не го знае.
Няма да коментирам, че считаш мнението ми за плюнка, само защото не смятам за нормално невярната и непълна техническа информация, липсата на цени, начини на заплащане, гаранционни споразумения, условия за доставка, та дори и името и адреса на фирмата с която клиента ще търгува.
STEPER - специалист
Ако става въпрос за идей за направата на машини,ето Ви този сайт където могат да се видят няколко десетки
механични конструкции и не само това.Има какво да се види и взаимодейства.
http://www.hobbycnc.hu/English.htm?Cach ... l=no-cache
Поздрави
emilvtc - специалист
Относно идеите "за какво да използваме машините след като ги направим" - моята ще я използвам за изработване на прототипи и матрици за прототипите.
Занимавам се с електроника и програмиране и винаги съм срещал трудности при намирането на подходящи кутийки за електронните устройства които правя. А и дори да намеря такива кутии - трудностите с точното им (и красиво) разпробиване и фрезованe винаги е стоял.
Далече съм от мисълта, че с "хоби" машината ми ще мога да изработя детайли със супер качество, но за изработването на механиката на прототипи чиято цел е представяне на идея - със сигурност ще стане.

За прототипни цели и дребно-серийно производство може да се изработят матрици от меки метали - алуминий, месинг и др.
Предполагам, че с моята машина би трябвало да мога да обработвам и стомана.

Една идея за съфорумците с по-големи машини: изработването на столове (люлеещи, кухненски, "градински" и др.), градински маси, декоративни "дизайнерски" осветително тела, закачалки и др.

Проблема за сега ми е, че почти нямам време да работя по довършването на машината ми :sad:
Последна промяна от emilvtc на нед ное 13, 2011 5:42 pm, променено общо 1 път.
STEPER - специалист
Здравейте,
Някой замислял ли се е за използването на маломощен лазер в нашите машини.
Имате ли идей откъде може да се намери и купи подходящ лазер за тази цел?
Въобще ще бъде интересно да се споделят мнения за това.
Поздрави

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: