• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
STO-YAN - специалист
Още един черво+угодник поздравява всички списващи тук братя!
stiv1961 написа:
Някой знае ли къде в Стара Загора се продават е те такива термометри?Ходих на две-три места, но не намерих, пък и нямам си на представа къде да търся. :?
Адаш, потърси в "Новотехпром". Имат голяма изложбена зала на хладилна техника, продаваха и разни термометри.
Успех! :supz:
stiv1961 - майстор
Мерси :) Ще скокна до там да погледна.
pe6o.t - напреднал
Аз мисля да си направя такова.Мисля че ще вие интересно да го видите то е нещо между барбекю и пушялня. http://www.youtube.com/watch?v=KCTZYmo5 ... re=related
rockwall - майстор
Пушилнята с която опушвахме с баща ми, беше скачени съдове

Джанта от ЗИЛ за огнище, леко вкопана в земята, а от нея 70-80 см кюнец хоризонтално върви към метален варел 200литра, леко повдигнат на 3 тухли единички, който е пушилнята и е комин на огнището. Кънецът влиза в долната чст на варела. Варелът има на стените дупки, през които се пъхат арматури, на които се закачат месищата.

На капака на варела има отвор, през който излиза димът

Така в съда за опушване има само пушек, но не и огън

Беше отдавна и не помня подробности, но месото се кисне поне една нощ в саламури с разни подправки преди да се опуши

Еееех, младост
stiv1961 - майстор
STO-YAN написа:
Адаш, потърси в "Новотехпром". Имат голяма изложбена зала на хладилна техника, продаваха и разни термометри.Успех! :supz:
Сега идвам от ,,Новотехпром"-нямааа :x .Изложбата е преди всичко за хладилна и климатична техника и термометрите им са макс. до100-на градуса.А на мен ми трябва поне до 200 :?
bulhomes2 - майстор
Което продължава мисълта ми е, че ги печеш с пушек, а не да ги пушиш. Не спомена ли някой за около 60оС?
stiv1961 - майстор
Значи, имам рецепти извадени от руски сайтове.При повечето от тях пушенето започва на 90-100 градуса първите 20 мин. и после на 60-65/това е по спомен,не ми се рови пак/.А щом руснаците казват така, значи е така :-D А аз се презапасявам в градусите ама и до 150 да е пак ще ми върши работа....май ще краднем термометъра от печката на село :-D :-D
Ето:
http://www.vst.spb.ru/neva6.html
Ти си го преведи/сигурен съм, че можеш/ :roll:
rum_sz - специалист
От някоя стара печка извади термостата и глим ламбичката .............монтаж направи си сам.После намери темометър до 200градуса и си разграфи копчето на термостата.Но това в краен случай.защото ако ти светне глимката на 150градуса трябвада се подържа тази температура постоянно .
stiv1961 - майстор
Румба, много сложно бе баце :? Аз използвам газовата пиростия за опушването.На село имам печка с фурна и във фурната виси един термометър.Жената много рядко готви в тая фурна.Та мисля да го присвоя и да го коплирам в капака на пушилнята.Достатъчно е само в началото да наглася силата на газта и да докарам до нужната температура и после докато си пия винцето ще хвърлям по един поглед на ,,часовника".Е, в началото булята ще мърмори малко ама че си траем :-D Е, те за тоя термометър става дума:

Прикачен файл

fm.jpg
fm.jpg (32.5 KиБ) Видяна 7508 пъти
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума: