• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bilici - специалист
KStv написа:
От този отоплителен сезон съм на пелети. Към котел Sime монтирах горелка Фероли 7. От средата /15/ на октомври съм изгорил 40 чувала пелети от Разлог, не съм сигурен за името на фирмата. Цената на която ги взех е 5,50 лв. за чувал. До сега два пъти съм изхвърлял пепелника на котела. Не съм ползвал други пелети и нямам база за сравнение, но за момента от тези съм доволен. Горелката работи по три четири часа сутрин и толкова вечер. Обикновено сутрин преди запалване чистя чугунената горивна скара на горелката. Четири сезона се отоплявах с донбаски въглища и разхода на гориво ми бе между 4,5 и 5,5 тона на сезон. Не зная какво да очаквам като разход /за сезон/ при отоплението на пелети. Хамалогията я няма и ако разхода е приличен /1 тон на месец/ ще съм доволен.
С дакон дор 32д -30kw радиатори и два бойлера по 80литра от 2001 до 2009 на сезон по 4т донбас и 8куб дърва,100 кв.м.
Сезон 2010-11г с добавена фероли изгорих 6тона пелети за 6месеца без прекъсване /1т румънски ,1т рогош, 1т шуменски , 1т ямболски ,1т джебелски, 1т баня-карлово/ спирал съм само за чистене веднъж в месеца , но беше много топло и имаше много гореща вода.Но голямо чистене падна на скарата , даже ми изгоря насрещника в който се удрят пелетите и сега съм си заварил нов, сцепи се и чугунената скара.

Тази година съм заредил 5тона от Средна Гора -Ст.Загора 330лв/тон с транспорт през юни,но не мисля да ги горя всичките.Предварително съм ги пробвал , след като си патих миналата зима.
Нямям никакви проблеми с горелката , пелетите са качествени по отношение на горене , физически са по скоро къси и натрошени и се наложи да коригирам времето за подаване за да стабилизирам пламъка сравнение с дългите румънски и рогошки.
KStv - помощник
bilici написа:
KStv написа:
От този отоплителен сезон съм на пелети. Към котел Sime монтирах горелка Фероли 7. От средата /15/ на октомври съм изгорил 40 чувала пелети от Разлог, не съм сигурен за името на фирмата. Цената на която ги взех е 5,50 лв. за чувал. До сега два пъти съм изхвърлял пепелника на котела. Не съм ползвал други пелети и нямам база за сравнение, но за момента от тези съм доволен. Горелката работи по три четири часа сутрин и толкова вечер. Обикновено сутрин преди запалване чистя чугунената горивна скара на горелката. Четири сезона се отоплявах с донбаски въглища и разхода на гориво ми бе между 4,5 и 5,5 тона на сезон. Не зная какво да очаквам като разход /за сезон/ при отоплението на пелети. Хамалогията я няма и ако разхода е приличен /1 тон на месец/ ще съм доволен.
С дакон дор 32д -30kw радиатори и два бойлера по 80литра от 2001 до 2009 на сезон по 4т донбас и 8куб дърва,100 кв.м.
Сезон 2010-11г с добавена фероли изгорих 6тона пелети за 6месеца без прекъсване /1т румънски ,1т рогош, 1т шуменски , 1т ямболски ,1т джебелски, 1т баня-карлово/ спирал съм само за чистене веднъж в месеца , но беше много топло и имаше много гореща вода.Но голямо чистене падна на скарата , даже ми изгоря насрещника в който се удрят пелетите и сега съм си заварил нов, сцепи се и чугунената скара.

Тази година съм заредил 5тона от Средна Гора -Ст.Загора 330лв/тон с транспорт през юни,но не мисля да ги горя всичките.Предварително съм ги пробвал , след като си патих миналата зима.
Нямям никакви проблеми с горелката , пелетите са качествени по отношение на горене , физически са по скоро къси и натрошени и се наложи да коригирам времето за подаване за да стабилизирам пламъка сравнение с дългите румънски и рогошки.
Относно спуканата чугунена скара - италианците произвеждат и доставят скари от неръждавейка. При монтажа техниците ме предупредиха за възможността чугунената скара да изгори.
syncho - майстор
Извинявам се много, но ако чугунът така лесно гореше то никой нямаше да го ползва. Истината е явно, че се ползва най-ниско качество на метериала. Не може току така да се спука чугунена скара. Или е ударена доста силно, или материала, който е използван е мнооого зле.

Неръждавейка скара ще ви изяде главата като цена.
bilici - специалист
Скарата ми беше заменена от нова и използвах случая да я дам на един познат , който работи в предприятие тип хран механика , но така и не можа да ми направи копие от неръждавейка.
turistak - специалист
syncho написа:
Извинявам се много, но ако чугунът така лесно гореше то никой нямаше да го ползва. Истината е явно, че се ползва най-ниско качество на метериала. Не може току така да се спука чугунена скара. Или е ударена доста силно, или материала, който е използван е мнооого зле
Аз пък успях да я огъна на предишният котел. Търговецът ми каза, че няма нужда да слагам винтчето приктепящо скарата. В резултат след 3 дни скарата се огъна до неузнаваемост. Като не се сложи винтът въздухът в горелката минаваше над скарата и няма какво да я охлади.
Смених скарата и след това нямаше проблеми с нея.

ПП. горелката беше SUN P7
syncho - майстор
turistak :shock: :shock: :shock: огънал си чугуна?????? Та това си е направо невъзможно. Смятай колко е чугун това, което са ти пробутали за такова. Я кажи какво е точно дова, че да знам да бягам като дявол от тамян от тях.
filmatoplo - майстор
Тази чугунена скара в горелката ли се намира :? .
bilici - специалист
При фероли е така ,пелетите си горят върху нея.

Прикачен файл

фероли п7.JPG
фероли п7.JPG (48.77 KиБ) Видяна 7734 пъти
syncho - майстор
:jg: кой казваше, че били евтини и много добри? :lachtot:

На това му викам аз "качествено производство". Айде сега ме убеди да ги предлагам тия горелки и котли да видим как ще стане...
filmatoplo - майстор
Болчето било свалено -затова изгоряла скарата :) .
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: