Всичко за дърводелството
EDI - майстор
Не, че няма да стане, ама по-добре е с ръчен циркуляр в домашни условия.Ако караш с зеге-то си потърси хубави ножчета със ситни зъби за чисто рязане.то зависи и каква ти е машината, де, че и от нея доста зависи среза.Аз ползвам на БОШ, вършат добра работа.
valentin112 - специалист
За подрязването прегледай тая тема...П П линка не излиза, напиши в търсачката : Отрязване на врати-как? ВЕЧЕ И НАГЛЕДНО
MamaMy - майстор
Подрязвах стара масивна врата със зеге. И аз като теб със същите съображения. Хубаво зеге, идеално за целта ножче и т.н. Голяма заблуда. Не допускай моята грешка. Масивната дървесина има жилки и когато режеш на дължина, ако са посукани, подвеждат ножа на криво. Вратите при мен са дебели 45 мм и са на 70 години. Материал та дрънка. Добре, че се наложи още едно скъсяване, та се поорязаха дефектите с циркуляра. Накрая с една четка отдолу се скри всичко.
Не допускай моите грешки. Със зеге се режат супер дебели греди напречно и сряза е перфектен, ама... :partyman:
kraitan - напреднал
става с фреза и мастар или ръчен циркуляр но със зеге и мастар не става
boreto1 - специалист
Да бе нестава с зеге ,че аз се с зеге си ги режа и става като нова .
masterval - майстор
И кво? Осем пъти я режа и все като нова, а?
spectrum - напреднал
Решил съм да пробвам и двете процедури на поне една от вратите ако получа задоволителен резултат ще продължа и напред ако не натоварвам ги и паля към наи блиският дърводелски цех... [-o<
Chefo77 - майстор
boreto1 написа:
Да бе нестава с зеге ,че аз се с зеге си ги режа и става като нова .
А ние всички ти вярваме ...
Ножа тръгва настрани и става да си такова мамата. Освен ако не режеш някакви врати по 10 мм или ножа ти не е заварен за оста на зегето. Или може би новите, които са ти монтирали, са ги рязали със зеге преди това :)
Шегичка.
Циркуляр ръчен + мастар. И здрава ръка. И после - нежно с пиличката (не за нокти) или шкурка по ръбовете. Да има фаца все пак :)
професионал - специалист
Chefo77 написа:
Циркуляр ръчен + мастар. И здрава ръка. И после - нежно с пиличката (не за нокти) или шкурка по ръбовете. Да има фаца все пак :)
+1 Ако не е подрязвана,може и с ограничителя на циркуляра.
boreto1 - специалист
masterval написа:
И кво? Осем пъти я режа и все като нова, а?
пода ако ти е на вълни и 20 пъти няма да те оправят,по-скоро 8 пъти мери и 1 път режи :)

Тема "Как се монтира брава на интериорна врата + подрязване ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: