Колега, извинявам се предварително за апострофа, но помисли още малко над конструкцията на конуса, преди да предлагаш производство. Може да е зрителна измама от снимките, но не ми се вижда боядисания в червено конус да е с дължина 250 мм. Освен това стъпка 6 мм е прекалено малка. Колкото резбата е с по-голяма стъпка, и по-голяма дълбочина, ефекта на зацепването в дървото ще е по-голям. Иначе при твоите размери има опасност да не зацепва добре.
Моя конус е със стъпка 8 мм и дълбочина около 5 мм. Диаметъра на конуса в на-дебелата част е Ф60 мм, и дължината е 180 мм. И работи перфектно. Още нещо по твоята конструкция - опитай да намалиш максимално разстоянието от голямата ремъчна шайба до първия лагер. Натоварванията са големи, и може да имаш проблеми с огъване на вала в тая зона.
Има още доста неща за изчистване/поне което виждам аз от моя опит/, но поста ми стана доста дълъг.
Моя конус е със стъпка 8 мм и дълбочина около 5 мм. Диаметъра на конуса в на-дебелата част е Ф60 мм, и дължината е 180 мм. И работи перфектно. Още нещо по твоята конструкция - опитай да намалиш максимално разстоянието от голямата ремъчна шайба до първия лагер. Натоварванията са големи, и може да имаш проблеми с огъване на вала в тая зона.
Има още доста неща за изчистване/поне което виждам аз от моя опит/, но поста ми стана доста дълъг.