• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Galy - специалист
Здравейте на всички. След дълги истории с въпросния "кален дъжд" Иван Иванов и Интертермо, с година закъснение по обясними причини, вчера, по случай 10 ноември, стартирах моята термопомпа. За момента смея да твърдя успешно. Ето как изпълних системата...

Прикачен файл

термопомпа 1.jpg
термопомпа 1.jpg (65.71 KиБ) Видяна 8870 пъти

Прикачен файл

термопомпа 2.jpg
термопомпа 2.jpg (95.55 KиБ) Видяна 8870 пъти

Прикачен файл

термопомпа 3.jpg
термопомпа 3.jpg (88.84 KиБ) Видяна 8870 пъти

Прикачен файл

термопомпа 4.jpg
термопомпа 4.jpg (61.23 KиБ) Видяна 8870 пъти
Galy - специалист
Продължението...

Прикачен файл

термопомпа 5.jpg
термопомпа 5.jpg (65.93 KиБ) Видяна 8864 пъти

Прикачен файл

термопомпа 6.jpg
термопомпа 6.jpg (95.64 KиБ) Видяна 8864 пъти

Прикачен файл

termopompa.jpg
termopompa.jpg (105.64 KиБ) Видяна 8864 пъти
Galy - специалист
Конвекторите...

Прикачен файл

детска.jpg
детска.jpg (104.38 KиБ) Видяна 8863 пъти
colyo - специалист
Много добре се е получило, колега.Както имам и кладенец на двора много се изкушавам да се подхлъзна и аз към термопомпа. Сподели по-нататък как се държи "животното" на студено и как се храни......колко ти надигна сметката за ток.
filmatoplo - майстор
Супер :) :prayer: -най ме накефи-лястовичето къде е кацнало -моторчето от вътрешното тяло :wink: и интериора кефи :) .Топлообменника с колко пластини ,е и какви размери има ,кажи и за температурите :? .
kfr32 - напреднал
Браво колега добро изпълнение а въздущния датчик къде го закачи?
Аз за моита разбрах че датчика е по добре да е на изходящата вода така според мен работи по равномерно и не се напъва много.
filmatoplo - майстор
:) Допълвал лин си фреон , и ли колкото има в машината това е :?
Galy - специалист
Нищо не съм допълвал. Въздушния датчик и при мен е сложен на изхода на топлообменника...
Galy - специалист
36 часа работа, 5 конвектора на 24,5 градуса, 100 квадрата жилище на голи стени, без мебели. 23 киловата дневна и 12 нощна енергия. Добре ли е?
denuchi - специалист
Честита придобивка. Постарал си се. Каква температура по държаш на водата в системата, вход-изход. Има още два консуматора те какви са. До какви минимални външни температури си е тествал. Какъв е модела на помпата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Термопомпа "Дъжда никога не спира полета на птиците"!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: