Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dido72 - помощник
Говорих с една такава фирма.Обявиха ми цена от 300лв. за квадрат на грубо строителство.Означавало без дограмата,инсталациите.И все пак някой няма ли познати с такива къщи,да кажат хората от първа ръка както се казва.
torbalan - Дървен философ
...и без основите, които ти трябва да излееш...

още на първата страница съм ти отговорил...
ArturDent - Почти Безобиден
И аз ти обясних, че е без основите и без доста други неща - например канализацията и ВиК в основите ...
Ами то и монолитно толкова ще ти излезе...
stivemaster - майстор
На тези които се интересуват ,описаната матална конструкция излиза около 50 лв/м2 РЗП ,Споменатата външна стена не е класическа щендерна просто е най близо до такава и съдържа отвън навътре , минерална мазилка ,шпакловка върху мрежа - 10-12 лв. , гипсофазер и конструкция около 10 лв. , полистиролбетон 250 л./м2 - 20 лв/м2 ,паропропускливо фолио гипскартон конструкция -8 лв.
Тоест само като материали ,около 50 лв./м2 е външната стена , което мисля не е много , като имаш предвид какво получаваш.За двуетажна къща от 100 м2 РЗП - носеща конструкция - 5000 лв. , външни стени и покрив - около 11000 лв.
8180 - майстор
stivemaster написа:
,паропропускливо фолио гипскартон конструкция
:?
dido72 - помощник
Знам,че основите не влизат в цената.От всички мнения ми стана ясно,че монолитното строителство е п-добро.И все пак някой може ли да ми посочи ориентировъчна цена за това което искам.Накратко-хол с кухня,спалня детска,баня и тоалетна,дрешник.Всичко около 80кв. горе-долу.Виждам,че има много компетентни във форума.
stivemaster - майстор
Да прав си колега пропуснал съм и -то и на -то "паропропускливо фолио и гипскартон на конструкция" сори.
8180 - майстор
stivemaster написа:
Да прав си колега пропуснал
Не е граматическа питанката.
Не ми е ясна функцията на такова фолио на това место.
Ясно - неизвестно защо пуска парите в стената, ама какво спира?
Ако изобщо ще има фолио в разглежданата стена, бих приел то да е някъде във външните слоеве, да пази стената от атмосферните влияния - вятър, дъжд и под.
stivemaster - майстор
Знам че не е нещо традиционно и не се правя на откривател просто така решихме да пробваме (и така четири пъти) и смятам че е добре ,тъй като в случая гипскартона играе ролята на кофраж ,за полистиролбетона .Ако имаш нещо аргументирано и конструктивно против ,моля изложи си доводите.
Дори и да греша няма да се притесня да си призная , ще се притесня когато спра да опитвам нови неща.
8180 - майстор
stivemaster написа:
тъй като в случая гипскартона играе ролята на кофраж
Това донякъде изяснява нещата - просто паропропускливото фолио основно е предназначено за друго и в системите лежи във външните слоеве.
Щом технологично Ви пази добре гипскартона при изливането на бетона - ОК! Изясни ми се и ми харесва стената.
Ако обаче, във външните слоеве ползвате "недишащи" материали, по-добре ще е да ползвате нещо НЕпаропропускливо и отвътре.

Какво е усещането като се почука по готовата стена, ако може да определиш/сравниш някак шумоизолацията?
Като гледам данните за Тивит, би трябвало разглежданата стена като топлоизолация да се приближава до към 8-10см. стиропор и звучи добре. Само леко ме притесняват термомостовете при основните мет. елементи да не се очертаят в интериора след зимата.
Къде са четирите готови обекта, че съм пропуснал, ако е ставало дума?

Тема "Дървени сглобяеми къщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: