• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stiv1961 - майстор
Моите свършиха :) Гледам по нашия край брануват, но не навсякъде.Май зимата ще трябва да се търсят :?
a_atanasov - специалист
Нещо ми се струва, че стари брани трябва да се търсят по селата. Във вид на стойки за антени, маси и прочее. Едно време са се оставяли е така на полето, защото ги е имало с купища.
В събота правих демонстрации на едно парти. В началото бяха доста скептични, но впоследствие доста си промениха мнението след като си облизаха и пръстите. Домакина веднага се сети къде е "разсипал" два броя - в стойка за барбекю. Зарече се да я развали на момента, като видя какви вкусотии се приготвят във Валандъра.
Апропо - дайте рецепти за кавърма. Аз до сега правя микс от чушки, гъби, син домат и кромид лук.
Най-първо пържа картофи, после месото, и като стане микса, го смесвам с мръвката.
filmatoplo - майстор
Стив -колко е хубаво като имам машина на времето -Валандър :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
И през моите ръце са минали доста дискове, ама май не остана нищо. Единия съм го направил на барбекю - също като Валандъра на 3 крака, само отвора по средата не е пътно запушен, а с решетка да пада пепелта и да влиза въздух. Иначе имам и чугунен оребрен туч, на който правя същите нещица. По време на един пикник правихме сравнения - наши приятели носеха барбекю, а аз туча - с един и същ материал, кюфтетата на туча стават много по-сочни и вкусни. Ползвал съм го на газ и на огън. Само дето трябва да му направя стойка, сега го слагам на 2 камъка :)
OwnerBG - специалист
LazarGanev написа:
И през моите ръце са минали доста дискове, ама май не остана нищо. Единия съм го направил на барбекю - също като Валандъра на 3 крака, само отвора по средата не е пътно запушен, а с решетка да пада пепелта и да влиза въздух. Иначе имам и чугунен оребрен туч, на който правя същите нещица. По време на един пикник правихме сравнения - наши приятели носеха барбекю, а аз туча - с един и същ материал, кюфтетата на туча стават много по-сочни и вкусни. Ползвал съм го на газ и на огън. Само дето трябва да му направя стойка, сега го слагам на 2 камъка :)
Дали ще е удачно да се помисли, за отливане от чугун на валандароподобно изкушение. колко би струвало подобно чудо и къде може да се поръча.
filmatoplo - майстор
Да не стане тежък :? едва ли ще го излее някой в домашни условия с дебелина на стената 5-6 мм :) .
stiv1961 - майстор
При наличието на такава заготовка едва ли е удачно :? Определяща е и цената на такава отливка.Е, да спирам, че започвам каварма на валандар :-D Снимки-утре :)
Spokoiniq - майстор
Простете невежеството ми, това е нещо на принципа на УОК тигана, но по-плоско?Не е ли вредно да се готви директно на метала? :?
stiv1961 - майстор
Вредно,вредно....колко да е вредно :) И ракията е вредна, ама си я пийваме.Пък и не само нея....
Spokoiniq - майстор
Абе като дете съм ял каварма(то мръвка и лук с подправки) в кутии от филмови ленти, затворени и зарити в жарта, страх ме е да си помисля какво е къкрело вътре :weedman:
Последна промяна от Spokoiniq на съб ное 12, 2011 5:19 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: