Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bridge - специалист
Можете ли да ме посъветвате, коя от 2те марки да предпочета:

Изображение

или

Изображение

Ще използвам бормашината непрофесионално, но ми трябва все пак нещо на което да мога да разчитам. Ако тези 2те не стават, мога да се разделя и с до 120лв, но за бормашина с достатъчна производителност, за пробиване на отвори в бетон. И все пак - Einhell-a ми харесва, какво ще кажете?
Последна промяна от bridge на пон ное 14, 2011 12:09 am, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
За дупки в бетон трябва перфоратор, а не ударна бормашина, ако ще и най-марковата да е. Спокойно можеш да се включиш в бюджета - има добри китайчета
bridge - специалист
Да уточня - трябва ми за пробиване на отвори в бетона за дюбели.
Chefo77 - майстор
bridge написа:
Ще използвам бормашината непрофесионално, но ми трябва все пак нещо на което да мога да разчитам. Ако тези 2те не стават, мога да се разделя и с до 120лв, но за бормашина с достатъчна производителност, за пробиване на отвори в бетон. И все пак - Einhell-a ми харесва, какво ще кажете?
Майтапиш се, нали?
Само перфоратор за бетона.
Има и евтини - не очаквай чудеса, но са в пъти по-удачни за дупчене на бетон.
bridge - специалист
Аз съм виждал преди как с Bosh и Skill ударни бормашини дупчеха доста добре в бетона. Тогава за какво и е тоя удар на бормашината? Не се шегувам, надявам се и вие.
Последна промяна от bridge на пон ное 14, 2011 12:18 am, променено общо 2 пъти.
sstefanov - майстор
Имам жълт перфоратор Einhell от Метро за 100 лв (май беше на промоция). Що работа съм си свършил с него, няма да повярваш.
bridge - специалист
Видях и перфораторите, но са доста по-обемни и не са удобни според мен за тая работа. Einhell-а компромисна марка ли е или е стабилен?
Последна промяна от bridge на пон ное 14, 2011 12:19 am, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Ударът е "включен" за тухла, евентуално по-здрава мазилка. Перфораторът е на различен принцип, в пъти по-силен удар, повечето са с предпазен съединител и т.н.
Тани - модератор
Потвърждавам , че ти е нужен перфоратор за бетона! Сравнението между бормашина и перфоратор е като между велосипед и автомобил - и двете служат за предвижване от една точка до друга , но....
bridge - специалист
Подовата плоча е от стоманобетон, нали? За такова начинание ми трябва и съм учуден, че бормашината няма да ми свърши работа.
Ако може да попитам в същата тема - колко е максималната дълбочина, на която мога да пробия (като се има предвид само дебелината на плочата - без подовата настилка - плочки, мазилки и тн.), без да се напука тавана на съседа отдолу? Сградата е от т.нар. пълзящ кофраж ако не се бъркам (не е панелен блок) ако и това има значение въобще.

Тема "Съвет за марка ударна бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: