Здравейте.Ще се опитам на бързо да обясня какъв е проблема,но от сега казвам,че на някой ще му се стори смешен
.Имам 80л неръждаем бойлер,на една Хасковска фирма,преди 2 месеца започна да прави проблем.Първо си мислих,че е от налягането,защото живея в къща и налягането понякога го има понякога не,та като влезе да се къпе някой и като пусне душа първите 5 мин.бива работата,и после започва да прави така все едно,че бойлера е бил напълно празен и сега го пълня,започва да изкарва въздух.Къпането е кошмар и топлата вода свършва много бързо.Понеже бях чувал,че някой фирми слагат пластмасови тръби на топлата вода във водосъдържателите реших да го отворя, и познайте какво намерих.Тръбата беше ппр и беше останала някъде към 30см. като я извадих и се разпадна и остатъка.Намерих си неръждаема тръба,монтирах я и понеже нагревателя беше на ръба да сдаде багажа реших да сменя и него.Старият беше от обикновените 3 киловата,но събираше много бигор и постоянно се пробиваше,сега сложих един,които представлява една неръждаема тръба дълга около 40см,нещо като сух нагревател,но не точно,защото от долу е излят с някаква смола .Събрах го,включих го всичко нормално,изкъпахме се като бели хора,аз не го изключвам,работи си постоянно на 1,само когато се наложи да се ползва повече топла вода го включвам на 4,ключа е от старите 5 тактов май се води, и тука излезе смешният проблем,забелязах го на термометъра на бойлера.Когато е включен на 1 изключва на едно положение, а когато е на 4 стрелката подминава червеното на термометъра.Значи когато изключи на едно меря температурата и показва 76-78гр,меря с някакъв термометър мисля,че е лабораторен мери май до 100гр.а като изключи на 4 показва 90-91гр.
.Смених 2 терморегулатора и същата работа,после свалих ключа мислех да не би нещо да не прави добре контакт някъде,имаше 2-3 винта по хлабави притегнах ги,но същата работа.Не знам някой дали е имал подобен проблем,но се нуждая от съвет.Лек ден.