• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
shotik - майстор
Johny написа:
Що не идеш на пароструйка, с препарат. За автоджамбазите лъскат двигатеките като нови, та едно колело да не лъснат.

Имам препарати,водоструйка,топла вода ,но не искам да е с вода ,за да не ръждасва.Утре ще почвам ,по - натам ще има снимки.
А за шевната машина и нея с газ и масло,преди години тъста купи една ръждасала кожарска машина и може би два месеца я държа в нафта и после я радвижи,направи нов плот и стана много хубава,сега трябва да е някъде към Козлодуй,дано върши работа на този ,който я купи тогава,
Spokoiniq - майстор
Стар трик от времената по военните летища, накисване в керосин, но ако имаш къде...след стрелби никой не си чистеше пушкалото, една нощ в казана, и само лъскане на другия ден
bigshop - специалист
Първи вариант - топла вода и "веро". Ако е толкова чувствително колелото към вода - следва сушоар.
Втори вариант - спирт.
Трети вариант - първак.
Повечето от другите препарати по-горе свалят и боя :wink:
null - специалист
абе момчета,
За колело става дума. Миеш с вода и сапун. Меглиото както казаха по-горе е идеално. Подсушаваш. СМАЗВАШ и става като ново. Разни движения като се разглобят - в кофичка нафта.
Колко стари колелета са минали през мен. Обаче винаги съм ги разглобявал до последното винтче. След измиването докато сглобявам тъпча грес колкото поеме...
Освен това щом е старо колело трябва да му се смени и греста навсякъде.
shotik - майстор
Вчера на слънчево време преди да почна да го чистя направих снимки на колелото,вижте за каква натрупана и спечена мръсотия писах :
Прикачен файл:
P1070853.jpg
P1070853.jpg (106.78 KиБ) Видяна 4066 пъти
Имам много малки петна ръжда по цялата рамка ,няма как да ги изчистя ,ако се ползва шкурка или телена четка ,боята ще се повреди.С нафта ,масло и разредител ,омешано заедно,с една четка го намазах цялото.Оставих го час време и после с парцали започнах да го чистя.Има клеясали места които не се разтвориха ,но в повечето места се показа хубава маслено зелена боя с оригиналните шарки.В събота ще го разглобя цялото ,ще почистя от старата грес от оста на предната капла ,средното движение,а задната главина няма да отварям ,сипах и малко масло за скор.кутия/ЕР 80/и върти отлично без шум и доста дълго,само "кученцата " на свободния ход щракат чудесно.Мога да я разглобя ,на едно от колелетата ми е такава и съм я разглобявал и знам какво има вътре.Ще опитам с разни препарати да почистя алуминиевите части,както и никелираните калници и фар.
ZEDYCUS - майстор
Браво Shotik, колелото е старо, но качествено. Заслужава си освежаването. =D> Нищо общо с новите боклуци. Трябва да снимам и покажа в другата ти тема, един стар френски бегач-Мотобекан. Карам го вече от 10 години без проблем, а преди това поне още 20 години някой в швабско.
Почти едно към едно с този от линка - http://novabicycles.com/BlueMirage.jpg - моя има калници и багажник.
mariayn - специалист
Супер си е с здраве да си го ползваш .
lecki - специалист
По бензиностанциите продават средство за чистене на двигатели
мисля беше "моточистител". :idea:
  • 1
  • 2

Тема "Как се почиства стара техника ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: