• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phoenix - специалист
дайкина не замръзва :-D , сериозно
denuchi - специалист
Ха - ха - ха. Зависи в какъв режим го караш. Я го напъни малко и да видим.
Galy - специалист
Закво да го напъвам като и с 1 киловат постигам 24 градуса навсякъде?
Но спокойно :) ще ви уведомявам 1:1 Пък и да замръзва...и Дайкина ли да мисля сега? Ще си сложа нафтова печка хахах
filmatoplo - майстор
Исках да кажа -дали заскрежава ,пък после да се размрази -като при нормален климатик -режим с вътрешно тяло :? :) или с топлообменника нещо се променя :? ,нали уж самоделката има джаджите на купешка машина.
Galy - специалист
Не знам. Но мисля че ще си е същото. Може би и ще си заскрежава. Но какво толкова...ще се справим някак. Ако не, заливам го с кофата и жега! :)
colyo - специалист
Здравейте отново :)) Тази сутрин намерих в пощата един интересен спам. Термопомпа Хитачи 8 кВт за 4800 лв. Дали има уловка или си е нормална цената?
http://www.kobogaz.com/otoplenie-klimat ... _type=6197
Твърдо и категорично не правя реклама. Нямам представа що за търговец е този.
catpat - специалист
Galy, я пусни моля те една спецификация на използваните материали, и аз много съм се запалил да мина от твърдо гориво направо на термопомпа. Също мисля да отоплявам 100м2. На какви конвектори се спря?

п.п Тръбите на фреона не си ги запоявал? Не изпуска ли?
filmatoplo - майстор
При топлообменника , няма ли спойка :? .
radius - майстор
colyo написа:
Здравейте отново :)) Тази сутрин намерих в пощата един интересен спам. Термопомпа Хитачи 8 кВт за 4800 лв. Дали има уловка или си е нормална цената?
http://www.kobogaz.com/otoplenie-klimat ... _type=6197
Твърдо и категорично не правя реклама. Нямам представа що за търговец е този.
Интересни цени. Хитачи май нямат високо реноме сред климатиците. Не знам дали това не си е за отделна тема. Иначе посочените модели са моноблок - всички чаркове са във външното тяло. И интересното е, че системата е с вода и ако спре тока, трябва да се източи водата от външното тяло, за да не повреди помпата и тръбите (това е от инструкцията за инсталация). Нещо не ми вдъхва доверие подобен подход, не знам колко би излязло система с добавен антифриз. И тези мощности на българския сайт не са номинални , а максимални. Посочената от теб машина има номинал 7.1 кВ при +7С, а при -7 е 5.1 кВ. Високия КОП 4.28 е при 30/35 С режим, който е много оптимистичен. При 40/45С КОП-а пада на 3.17 при +7 С навън, а при -7 е 2.27. Но цената наистина изглежда примамлива.
filmatoplo - майстор
Гледам копират картинки на Алтермата :wink: , някой неща не са пълни като информация ,все си мисля че по добрия вариант е този с топлообменника да се намира вътре в къщата :) .Жалко за Пионера , много бързо се ос..а :butthead: . :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Термопомпа "Дъжда никога не спира полета на птиците"!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: