Здравейте от скоро живея в къща 2 етажа по 120кв.м. отоплявам се с локално парно {заварено положение} котлето е De Dietrich 36Kv {мисля}намира се на партера. Системата е с отврен разширител който е на тавана след колектора който разпределя щрангове с топла вода надолу по радиаторите. Паля котлето на 12часов цикъл с горно горене. Въпросът ми е следният: Нормално ли е да доливам на всеки цикъл по около минута-минута и половина студена вода, защото водата в системата изчезва и навлиза въздух. Благодаря предварително и моля за извинение ако въпросът не е зададен правилно или имам съществени пропуски в описанието на системата.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
allberti
- напреднал
23 мнения в "Доливане на вода"
allberti
- напреднал
Ами температурата не висока с изключение на първите 30мин. в момента на разпалване след това свивам достъпа на въздух почти до минимум и клапата на комина с едно зъбче. Доливам системата през монтиран кран в котелното от централния тръбопровод до тогава докато не потече вода при мен от от контролна тръба от разширителя. А видим теч няма обиколих няколко пъти.
novgradski
- специалист
...имах подобен проблем с един приятел..
-първото нещо което направих е:преработка на разширителния съд(..най -отгоре пробих отдушник и встрани преливник),но водата пак се губеше.
Тогава започнах да проверявам всяка тръба....и се оказа че най-вероятно майсторите които са му правили пода, при монтаж на лайсните са пробили една тръба (замазана в пода).Пуснах нова тръба -външно покрай перваза ....проба...О.К.
Така че и при теб най -вероятно се губи- "сълзи" от някъде.
-първото нещо което направих е:преработка на разширителния съд(..най -отгоре пробих отдушник и встрани преливник),но водата пак се губеше.
Тогава започнах да проверявам всяка тръба....и се оказа че най-вероятно майсторите които са му правили пода, при монтаж на лайсните са пробили една тръба (замазана в пода).Пуснах нова тръба -външно покрай перваза ....проба...О.К.
Така че и при теб най -вероятно се губи- "сълзи" от някъде.
allberti
- напреднал
Благодаря за мненията. Пробвах да снимам но светлината е твърде оскъдна и не се получава. Ще пробвам да опиша тъй като не мога да измеря защото целият съд е опакован във вата
: Разширителният съд е правоъгълен с формата и големината горе-долу на 20-30л. туба. При самото дъно на съда влиза тръбата от колектора, 10см. над нея е /контролната/ тръба която при пълнене прелива и отива към котелното където аз виждам, че водата е достигнала нивото /личното ми мнение е че тази тръба е по-ниско от колкото трябва/ и след около 35см. над контролната тръба има друга тръба /преливник/ която е изведена на покрива и прелива в улукааа, така. Снощи си направих експеримент, врътнах кранчето на /контролната/ тръба затворих я и пълних докато преля на покрива. Ефектът беше добър, не влезе въздух в системата но иначе сутринта отново наливах огромни колиства вода докато прелее, e т`ва е! Чудя се от къде може да се губи? 

Последна промяна от allberti на вт ное 15, 2011 10:32 am, променено общо 1 път.
Тема "Доливане на вода" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература