• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kernelpanic - специалист
Здравейте на всички,
Проблема ми е следния:
Съседа от горе след като си пусне водата при мен се чува като "почукане", все едно някой с малко чукче дрънка по плочата!

Моля, ако някой се е сблъсквал с такова да дава съвети, че не се издържа!

П.С. Ходих до съседа, но не установих нищо. Даже в тях почети не се чуваше.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сигурно водният дух палува с водните нимфи :-D . Ако сложиш възвратен клапан на водомера - няма да се чува смятам
torbalan - Дървен философ
при мен се чува пък когато рязко спра водата...
все едно някой удря с чук по тръбите на водопровода....
kernelpanic - специалист
LazarGanev написа:
Сигурно водният дух палува с водните нимфи :-D . Ако сложиш възвратен клапан на водомера - няма да се чува смятам
То за нимфите ясно, че има снушение ня'кво в тръбите. Странно, е че при мен се чува повече от колкото в комшията :shock:
LazarGanev - "Велик майстор"
Какви са ти тръбите, какъв е въвят този проблем?амините патрони го празвратния клапан на бойлера (с пружина или с метална клапа, затваряща под действието на тежестта), какви са батериите ( керамичните патрони го правят този проблем)? Но ако има възвратен клапан на водомера ще се прекъсне влиянието на пада на налягането у съседите
Synthy - специалист
На мен пък ми свири водопровода всеки път, като пусна рязко водата (или съответно съседите).
Каналски - специалист
Чакайте чакайте един по един ! :-D
Общи работи :
Шумът в инсталациите в които се движат флуиди е винаги Печална Реалност !
В България , практиката е да се констатират "След Дъжд Качулка" и после следващият път "Пременил се Илия, пак в тия".
За мен Шумовете са ВЪЗМЕЗДИЕ на гордите собственици и потребители, някои от тях дали по 1500 лв/m² и 2000лв за Телевизор и 800лв за GSM, нo се стискат за 100-200-300лв за Инсталациите !
Общи причини :
# високи скорости на флуидите, най-вече в чупки по трасето или стеснявания
# не добро функциониране на затварящи и регулиращи арматури и довеждане включително и до "хидравличен удар"
# не ползване на специално по-добре направени Крайни устройства с конструкция намаляваща шума
# не ползване на материали и ситеми за възпрепятстване разпространението на шума
Общи действия :
# подробно обследване на инсталаците
# основен ремонт и подмяна
# монтиране на шумопоглъщащи материали
# свикване със шума или ползване на лични предпазни средства
sstefanov - майстор
Вероятно имате бойлери с пластмасови клапани.
Пробвайте ако спрете водата към бойлера дали шумовете ще продължат.

Ако е така - за повече информация ползвайте търсачката на форума.
torbalan - Дървен философ
при мен не шум :)

а удар, все едно с чук удряш бойлера...

ще го видя аз тоя възвратен клапан на бойлера какъв е :)

по принцип е такъв, какъвто са сложили производителите на бойлера :)
milen56 - специалист
При мен се чуват едни пукания в бойлера при всяко пускане на вода от съседите нагоре.Какъв му е проблема на оранжевия пластмасов клапан на бойлера? Трябва ли да го сменям с метален?В гаранционната карта пише, че ако сложа друг му пада гаранцията или, ако стане нещо да сложа пак оранжевия и тогава да ги търся?
  • 1
  • 2

Тема ""Почукане" при пускане на водата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: