• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stiv1961 - майстор
a_atanasov написа:
Апропо - дайте рецепти за кавърма. Аз до сега правя микс от чушки, гъби, син домат и кромид лук.
Най-първо пържа картофи, после месото, и като стане микса, го смесвам с мръвката.
В,,Готварство,туршии и зимнина" съм пуснал една рецепта за кавърма.Лесна е за изпълнение ама утре ще я изпълнявам, че днес много работа свършихме на село :)
LazarGanev - "Велик майстор"
OwnerBG написа:
Дали ще е удачно да се помисли, за отливане от чугун на валандароподобно изкушение. колко би струвало подобно чудо и къде може да се поръча.
Във Варна на пазараима едни бараки със железарски изделия и там се продават. Лятото го купувах, май беше към 25лв - плоска чугунена плоча, от едната страна е равна (може да се пече пърленка, а от другата страна е на ръбове като скара.
OwnerBG - специалист
LazarGanev написа:
OwnerBG написа:
Дали ще е удачно да се помисли, за отливане от чугун на валандароподобно изкушение. колко би струвало подобно чудо и къде може да се поръча.
Във Варна на пазараима едни бараки със железарски изделия и там се продават. Лятото го купувах, май беше към 25лв - плоска чугунена плоча, от едната страна е равна (може да се пече пърленка, а от другата страна е на ръбове като скара.
Варна е прекрасен град но ми е малко далечко. Ако е останала някаква следа за фирмата която е производител ще е малко по лесно да се открие и достави.
filmatoplo - майстор
Варналии :) тук се коментира само за оригинала :wink: -глоба иначе :drinkers: .
LazarGanev - "Велик майстор"
OwnerBG, не мисля че някаква фирма стои зад това производство - нямат нито опаковка, нито етикет. Продават се наред с брадви, мотики и тесли, които са производство на дребни занаятчии. Не ми пречи да се разходя и да ти пратя по куриер, ама първо трябва да каа снимка на моето
Филма, ай ся, стига ревнувай :wink:
OwnerBG - специалист
LazarGanev написа:
OwnerBG, не мисля че някаква фирма стои зад това производство - нямат нито опаковка, нито етикет. Продават се наред с брадви, мотики и тесли, които са производство на дребни занаятчии. Не ми пречи да се разходя и да ти пратя по куриер, ама първо трябва да каа снимка на моето
Филма, ай ся, стига ревнувай :wink:

Дай снимка на лични че ще ни санкционират валандаристите. Варианта със куриер е напълно приемлив.
LazarGanev написа:
... от едната страна е равна (може да се пече пърленка, а от другата страна е на ръбове като скара.
Само да вметна че стават страхотни пърленки и на Валандера. Не пречи че е вдлъбнат. Докато се пекат, пърленките са меки и спокойно заемат формата. Вече няколко пъти правя и стават страхотни.
filmatoplo - майстор
Булет -кажи как се замесват -пърленки :? :) .Че ако импровизирам -после как ще ги стържа от Валандъра :wink: .
EDI - майстор
С флекса и телената четка :lol:
stiv1961 - майстор
filmatoplo написа:
Булет -кажи как се замесват -пърленки :? :) .Че ако импровизирам -после как ще ги стържа от Валандъра :wink: .
viewtopic.php?f=28&t=35465&p=373188#p373188
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: