Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikisv - специалист
Съгласно със стандарт БДС -това чужд стандарт ли е.
filmatoplo - майстор
Няма как всичко трябва да си е по документи за БДС ,за буфера загатват ама плахо , или нямат специалисти които да го лансират -видяхте ли такова нещо монтирано на Пловдивския панаир.Аз буфер освен мои монтирани , и само на още едно место не съм видял -отделно от форума , където и аз съм дал идея.
filmatoplo - майстор
Туристак,сега застудя -как е котела :? :) , да питам колко струва неръждаемия димоотвод , и компютерма :? :) .
turistak - специалист
filmatoplo написа:
Туристак,сега застудя -как е котела :? :) , да питам колко струва неръждаемия димоотвод , и компютерма :? :) .
Хелоу, то в наше село не е студено, сега е 8 грдуса :?:

Котелът е пушка, но още не му идва ред за настройки. Дaже в момента гори костилки от череши / фи 8 CD - 50 / 50%.

Днес идваха и преместиха обезвъздушителят, даже още един са турили ама са някакви ментета. Събота ще сложа Giacomini, да знам че е нещо читаво/хем няколко пъти повторих - искам хубави кранчета и клапани/. Едниният зад бойлера още капе, налягането в с-мата не е над 2.2 атмосфери :? ,ма инего ще сменя. Мразя ефтини боклуци.

Компютермът е сцена: http://www.toplomax.com/pdfs/Ceni%20ter ... 02011_.pdf
Иначе е Q7RF. Нержвейката е отпредишният котел. Като се сетя коя беше фирмата ще ти я пратя.
turistak - специалист
turistak написа:
интересното е, че когато котелът не топли радиаторите дълго време, темпетатурата в котелът се изравнява с бойлерът???
Хванах го проблемът - помпата към бойлерът работи постоянно. Хрумна ми да сложа глим лампи и като слагах първата ме тресна ток, а в този момент бойлерът бе подгян - ток не трябваше да има.

Сега ще трябва да чакам да си го оправят :axe:

Ето как изглеждат. Хитър начин да знаеш дали работят. =D>

Прикачен файл

DSC01013.JPG
filmatoplo - майстор
И така става :wink: , аз обичам да правя командно табло стил Аец козлодуй :) -взимам еладжийска гладка и празна кутия -бяла с размери 25-25 .На капака рисувам принципната схема с маркер ,обикновенно помпите са 3 или повече , та за всяко нещо което ще се включва и изключва , на таблото на картинката имам малка глим лампа :wink: .Ако клиента го иска де :wink: .А относно логистиката за зареждането ти на бойлера , се усъмних :? бая се чудих как тъй ще става това изравняване на температурите.Туристак ти не се засягай :) -но наблюдавам вече на 3-4 места дадени за пример в форума -никъде не си свършиха работата както трябва майсторите , особено по логистиката -не рабират хората,или не си мъчат главите да го измислят.Туристак-сега преглеждам задните постове и снимки-този термостат Б2000 нагласен на почти 80 градуса кое контролира,другия термостат който е вграден странично в таблото е нагласен на 84 градуса -кое контролира , казваш че помпата за бойлера включва Под-40 градуса :? на кое , и с какво си я нагласил тази температура.Моля те обясни ми да се сетя къде може да се барне . :)
привет,
като чета за буфери и топло акумулатори ,се сещам за моята отоплителна система.Имам котле ОРОР на дърва от десетина години.Понеже ми писна да купувам,режа,цепя редя нося ит.н. дърва си направих горелка за пелети. Управлението на цялата система и горелката става с контролер на МИЦУБИШИ AL2. Когато загася вечер горелката системата прекъсва циркулацията през котлето и върти през серпентината на бойлера.Така през нощта се поддържа нормална за сън температура.Помпата е една и се пуска и спира от програмата.Някой по-горе спомена, че самия котел е голям обем и е топло акумулатор.Първото е вярно, но когато котела загасне комина е още топъл и тягата изсмуква цялата топлина от котела за отрицателно време,а ако помпата работи охлажда и радиаторите. Понеже съм пуснал и статистика на процеса на горене на горелката за сега при 6 часа работа т.е. горелката е включена да работи и поддържа водата в системата от 65С до 75С, реалното време през което гори е 56 мин. Всички радиатори са ел.задвижки свързани с термостати монтирани в зоната на стаите където искам да се следи температурата.Когато всички радиатори се изключат при достигане на желаната температура с стаите топлината зпочва да се събира в бойлера.При достигане на зададената температура и в него горелката се спира и котлето се изключва от циркулация.Започва да се тегли топло от бойлера.Пелетите са букови клас А.Няма пушек няма катран,няма сажди.Освен това от 450 кг . пелети изсмуквам с прахосмукачка около 5 литра пепел .За сега се снабдявам с пелети от НАЦИОНАл 7 съм много доволен. Преди вземах от София иглолистни, но те са с по-лоши параметри и се налагаше честа пренастроика на режима. За сега горелката подава 2 сек. и прави пауза от 35 сек. Това е цикъла в режим на горене.
gizdo - специалист
Колега, може ли да качиш снимки?
turistak - специалист
filmatoplo написа:
И така става :wink: , аз обичам да правя командно табло стил Аец козлодуй :) -взимам еладжийска гладка и празна кутия -бяла с размери 25-25 .На капака рисувам принципната схема с маркер ,обикновенно помпите са 3 или повече , та за всяко нещо което ще се включва и изключва , на таблото на картинката имам малка глим лампа :wink: .Ако клиента го иска де :wink: .А относно логистиката за зареждането ти на бойлера , се усъмних :? бая се чудих как тъй ще става това изравняване на температурите.Туристак ти не се засягай :) -но наблюдавам вече на 3-4 места дадени за пример в форума -никъде не си свършиха работата както трябва майсторите , особено по логистиката -не рабират хората,или не си мъчат главите да го измислят.Туристак-сега преглеждам задните постове и снимки-този термостат Б2000 нагласен на почти 80 градуса кое контролира,другия термостат който е вграден странично в таблото е нагласен на 84 градуса -кое контролира , казваш че помпата за бойлера включва Под-40 градуса :? на кое , и с какво си я нагласил тази температура.Моля те обясни ми да се сетя къде може да се барне . :)
Отново благодарности :prayer: , затова че си загрижен за народа :-)

Значи схемата е такава:

Помпата на парното и горелката се включват от стайният термостат.
Бойлерът се контролира от "Електронен регулатор на температура ТР-6.1", когато водата се охлади под нагласената температура =>ВКЛ.
"онова отстрани"не го знам кое е, но то включва помпата към бойлерът та да има къде да се изведе температурата от котелът ако стигне 85 градуса/термостатът на котелът е нагласен на 70/

Иначе в началото се чудех защо температурата в бойлерът стига 80 градуса и реших да намаля температурата в бойлерът на 40, та като котелът има да нужда да се охлажда, да има как да се поеме топлината му. Както открих в последствие, понеже помпата на бойлерът върти постоянно - това е причината за високи температури в бойлерът.

Очаквам да оправят управлението тия дни.

Иначе още една забележка към изпълнителят, "тъбните" специалисти след като си направиха спойките, отворили клапанът за допълване, обезвъздушили от котелното. Въздухът в горните 2 етажа си стои :-)

Идва Началникът и опроводява "управлението", пуска котелът. Следва учудване как толкоз бързо той се сгря :?: , после обезвъздушавахме доста време. Добре, че помпите не пукнаха.

Сега се чудя как мога да туря едни 15 датчика за т-ра и 2 за работа на помпите, та да натрупам малко статистика какво се случва.
Иначе в петък вечерта напълних бункерът догоре със смес костили(влажни) и пелети CD, довечера ще видя дали има още.
valqk - специалист
Туристак: viewtopic.php?f=10&t=20773&hilit=picoip
с това - бързо и лесно :)
Аз ще си управлявам и котел/помпа с такава платка. :-)

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: