Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Бойлерите на Светльо Шишков са такива,трябва сам да си прецениш в какъв режим ще го ползваш за да разбереш кое е по добре.Този спор го водихме вече няколко пъти и не искам да го почваме пак. :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
И Tesy и Сънсистем имат такива мисля. Питал съм в Теси каква е идеята, отговорът беше в смисъл "остави - знаем, че е глупост, но да не изтърваме клиенти" :-D
Ползвай търсачката, както каза kuuuuuul - дискутирано е
filmatoplo - майстор
Има такова изработване , но у нас са идиоти и не са откраднали цялото ноу-хау :-D .Спецовете :wink: -са виждали как в балона има една вертикална пвц тръба която долу почти към дъното завършва с една фуния обърната надолу , там във фунията се крие серпентина , като топлата и тръба се спуща през централната пвц тръба , върти под фунията и излиза ниско от балона .Целта е -топлото което се произведе -веднага да се качи по централната тръба пвц -която е с фи-100 примерно до върха на балона , така може да се къпем веднага след старт на слънчевата инсталация или котел :wink: -аре пак ли аз да ви отварям . :partyman: А нашето производство е смешка -сравнено с тази идея , понеже при нашите лиготии -топлото се плъзга по стените на балона докато иде до горе . :wink:
saraneron - специалист
Нека да потърсим логика , може за определено задание да е подходиаща тази конструкция! Ако клиента желае до обяд да мяма топла вода за ползване, но вечерта да е 100% сас зареден бойлер или от панели или от друг источник ако няма сланце ,това е вариянт!Отделно, КПД на системата е максимално с това разположение на серпентините.По тази логика ,мисля , че е добре да се поръзсъждава и за включването на серпентината в буферите - топлото доло студеното горе ,така според мен буфера е буфер а не бойлер /така се използва реялно целия обем на буфера ,за което е предназначен,ако в повечето отоплителни дни не се загрява целия значи не е оразмерен правилно/.Очаквам ,, филма,, да ме гръмне, но съм си слойил каската! :shock: :heart: Антон, ако има време да драсне някой ред , то проектанта прави схемата по заданието на клиента, като спазва правилата на играта! :partyman: Все пак има фабрични схеми и от двата вида свързване , каква е логиката? :?
filmatoplo - майстор
Слагай бронежилетка-няма студено горе. :wink:
syncho - майстор
filmatoplo написа:
Слагай бронежилетка-няма студено горе. :wink:
така, така :) до сега, който и да се е борил с дядо Нютон все е губил...

Тема "Какъв бойлер 200 л. с две серпентини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: