Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
bridge - специалист
Благодаря на всички за мненията! Купих си перфоратора от метро.
sstefanov - майстор
Не забравяй да напишеш впечатленията си, за да помогнеш на някой друг.
Късмет и успехи!
Ники274 - специалист
Закъснелите снимки на звяра,за 7 годишен стаж има сменена една пластина на патроника :

Прикачен файл

SAM_0148 [800x600].jpg

Прикачен файл

SAM_0147 [800x600].jpg

Прикачен файл

SAM_0146 [800x600].jpg

Прикачен файл

SAM_0149 [800x600].jpg
SAM_0149 [800x600].jpg (115.02 KиБ) Видяна 4606 пъти
професионал - специалист
Така наречения "пълзящ кофраж" е с дебелина на плочите предимно 14-16 см - ти си преценяваш колко да дупчиш,но това зависи и от целта на дупченето,която ти така и не сподели!За закрепване на дюбел или анкерен болт са достатъчни 6-7см.
me_against написа:
Някои подове имат харосанова замазка. За дупки в него и с бормашина ще стане.
Колега,аз такава замазка още не съм видял (съдържаща хоросан - вар).
me_against - специалист
професионал написа:
Така наречения "пълзящ кофраж" е с дебелина на плочите предимно 14-16 см - ти си преценяваш колко да дупчиш,но това зависи и от целта на дупченето,която ти така и не сподели!За закрепване на дюбел или анкерен болт са достатъчни 6-7см.
me_against написа:
Някои подове имат харосанова замазка. За дупки в него и с бормашина ще стане.
Колега,аз такава замазка още не съм видял (съдържаща хоросан - вар).
В мойта панелка има, както и при майка ми. Е незнам дали точно е хоросан, но е доста лесна за разбиване.
puh4 - специалист
http://perforator.pazaruvaj.com/makita/ ... p28014290/
1+ и за Креса
По-полезен съвет от моя НЯМА.
професионал - специалист
me_against написа:
В мойта панелка има, както и при майка ми. Е незнам дали точно е хоросан, но е доста лесна за разбиване.
Това не е хоросанова замазка,а земновлажна замазка,която ако не е направена както трябва става доста ронлива.
bridge - специалист
Машината ми трябваше, за да фиксирам едно бюро за пода, само че се отказах. Въпреки това я тествах и пробива без проблем. Не съжалявам, че си я купих.
http://prikachi.com/images/254/4060254n.jpg

Към перфоратора има подарък акумулаторна бормашина + резервна батерия. Изпробвах я, доста е мощна. Знаете ли колко е живота на тези батерии? На мен почти няма да ми трябва и ако не издържат много, може да се разделя с бормашината.
http://prikachi.com/images/265/4060265q.jpg
fox_vt - майстор
Ако няма да я ползваш по добре я дай на някой който ще я ползва.Батериите и са кадмиеви и ако не се ползва за месец че и по малко ще са изтощени от вътрешния саморазряд,а стоейки разредени се разрушават необратимо.
BanoTheWolf - специалист
Ами горното мнение е много правилно - почти като при колите е :)
Ако не се ползва редовно да си повъртите малко и да се зареждат батериите :) Като цяло това е много хубав и пракитчен инструмент и си заслижава мястото в едно домакинство :idea:

Тема "Съвет за марка ударна бормашина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: