• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Synthy - специалист
Има развитие по моят проблем, и съответно идвам да доложа.
Измерих налягането: 6 бара без консуматори. При пускане на вода от съседите - налягането спада на 0.3 бара. Аз илчно си го обяснявам с малък дебит на захранващата тръба. Значи решението е или хидрофона система, или подмяна на тръбата с по-голяма (1" примерно). Аз лично клоня повече към хидрофора. Обаче това налягане обърква схемата. Възвратните клапани в този случай няма да вършат работа, тъй като помпата, която мисля да взема ще вдига налягане 6 бара. По тази логика си мисля, че трябва да разменя местата на възвратния клапан и магнетвентила на схемата, която съм показал. Не ми се иска да имам захранване както от водопровода.
Каналски - специалист
Synthy написа:
При пускане на вода от съседите - налягането спада на 0.3 бара.
Разгледах нагоре по Темата за информация за Съседите и не видях подробности.
Този пад на Налягане предполага или изключително малък диаметър тръба или някакво запушване по трасето. Помпено-хидрофорната система с резервоар няма да Оправи този проблем , просто правиш Скъпа Кръпка ! Мислете смятайте , ама трябва да се подмени това Сградно Водопроводно Отклонение !
Synthy - специалист
Съвсем правилно предполагаш - към съседите от съседната къща отива 3/4" тръба, към моята къща (2-етажна, т.е. реално 2 домакинства) - 1/2" иза двамата. Проблема ще се реши с копаене - 1" от водомера, след това 1/2 към другата къща, и 3/4 към нашата къща. Обаче е много разправия това копаене. Като пари може и по-скъпо да излезне, защото от Софийска вода идва 3/4 :( А с тях е доста неприятно човек да се разправя. Затова реших да правя кръпката.
extranios - напреднал
Съветвам те да прецениш дали тези 500 литра за резервоар ще са ти достатъчни,все пак живееш в къща
Synthy - специалист
Е аз си мислех да ги намаля на 300, за да не заседява водата вътре. Но засега проекта е замразен, излезна нещо по-належащо от това. А и ще пробвам първо да си оправя входящата тръба, ако от Софийска Вода не обадят някаква неземна сума, това е най-доброто решение.
Каналски - специалист
Synthy написа:
... ако от Софийска Вода не обадят някаква неземна сума
Почти невероятно е Софийска Вода да ти смени за нейна или твоя сметка Сградното Водопроводно Отклонение.
Най-вероятно пътя е такъв:
# те дават разрешение за проучване и проектиране за Подмяна на Съществуващо
# ти им представяш Проект за Подмяна на Съществуващо и те го съгласуват
# с твои сили и за твоя сметка го Подменящ
# такси за разрешителни, съгласуване, свързване от съответният район и пр. ще са си по тарифите на Софийска Вода и както за всички други
Най-вероятно ...
P.S. Спомням си, че имаше Тема (преди 1-2г) в която се описваше какво се е случило при подобни обстоятелства
Последна промяна от Каналски на ср ное 16, 2011 5:45 pm, променено общо 1 път.
Synthy - специалист
Хъм.. то какво излиза, че е по-добре да си направя кръпката :(
Като говорих с оператора им, казаха, че трябва да подам молба в някой от офисите им, и като отговор на нея ще ми върнат и оферта с описание на процедурата. Ако е така, както казваш - хидрофор е най-безболезненото решение.
Каналски - специалист
Synthy написа:
...хидрофор е най-безболезненото решение.
Не е само Хирофор, а и Резервоар за вода. Проблема е, че не стига достатъчно вода и до резервоара.
Помпено-Хирофорните системи са инсталации за повишаване на налягането, с тях не може да се реши проблема с недостатъчно водно количество/дебит от главният водопровод. Наистина ситуацията е по-сложна, ама никога не е била и проста. Проблема трябва да се реши дълготрайно. Пробвай с Кръпката, какво друго ти остава :)
extranios - напреднал
Ако наистина имаш проблем и с дебита е добре да си пресметнеш максималният
приход и разход за денонощие.300 литра са двама изкъпани и една пералня,ако
се случат 4-5 почивни дни и съседите и вие сте си в къщи и точите постоянно
дали няма да видиш дъното на бидона?
Synthy - специалист
Няма как да точим постоянно :) А и той бидона ще се пълни непрекъснато. МНОГО РЯДКО ми се е случвало да няма вода на чешмата, когато някой съсед ползва. Това е в конкретни случаи, които са по вина на съседите (хванати са, и изобличени :lol: ) А и бидона ми трябва само като буфер, не да го ползвам като основен източник на вода. Той ще си се пълни, просто ще е по-бавно в сравнение с изпразването. Хъм.. може би си прав, че е по-добре 500л. да взема.

П.С.
Каналски, като казвам хидрофор, имам предвид помпата с резервоара заедно. По отделно не ми трябват, няма и какво да ги правя.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Въпрос за хидрофор!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: