Напишете въпрос свързан със санирането.
RTB2 - помощник
Здравейте,

В спалнята от дограмата подухва ПВЦ е монтирана преди 2-3 години.
Можете ли да дадете някое предложение как да я уплътня и къде, поне да изкараме тази зима пък напролет надявам се да има средства да я подменя.
stiv1961 - майстор
От къде точно подухва?Снимка,марка на дограмата,механизма?
RTB2 - помощник
stiv1961 написа:
От къде точно подухва?Снимка,марка на дограмата,механизма?
Сега съм на работа, но утре ще я снимам и ще кача снимки.
Усеща се подухването като си приближа ръката до долната част на прозореца. Сякаш духа от самото стъкло.
От уплътнението което е между прозореца и рамката не е поне не усещам да духа от там.
RTB2 - помощник
Днес дойде майстор регулира прозореца, но пак идва студен полъх от стъклото.
Обяснението му беше, че топлия въздух пада надоло и затова се усеща този полъх(духане).
Предложението му беше тъй като перваза е доста широк около 40 см. да сложим още един прозорец от единично стъкло. Хем нямало да духа хем жената ще може да си нареди цветята между двата прозореца.
Чакам обаждането му за да ми каже цена за алуминиев плъзгащ профил с едно стъкло.
Размера е 2.85 х 135.
Имате ли идея с каква сума ще ме изненада?
FMaster - специалист
Ако дограмата се прецакваше за 2-3 години ... щях да съм милионер :? :lol:
Пусни снимки да видиме това чудо ...
Tsilkov - майстор
RTB2 написа:
Обяснението му беше, че топлия въздух пада надоло и затова се усеща този полъх(духане).
Предложението му беше тъй като перваза е доста широк около 40 см. да сложим още един прозорец от единично стъкло. Хем нямало да духа хем жената ще може да си нареди цветята между двата прозореца.
Чакам обаждането му за да ми каже цена за алуминиев плъзгащ профил с едно стъкло.
Размера е 2.85 х 135.
Не знам с каква сума ще те изненада ама междупрозоречното пространство особенно като му плеснете и цветя вътре такъв уникален влажен смърдилник ще стане че нямам думи :-D .Да не говорим че още един пласт прозорци с рамки по тях така ти намаля светлината ,че по добре да беше направил прозорец с 20-30% по-малка площ ,но с по-добри топлоизолационни параметри.
Иначе за въздуха е прав ,само дето не пада топлия ,а студен след като топлия се допре до стъклото и се охлади :cool:
VLADO66 - майстор
Тая плъзгаща алуминка ще ти стъпи на ново PVC и ще стане уникална грозотия
RTB2 - помощник
Tsilkov написа:
RTB2 написа:
Размера е 2.85 х 135.
Не знам с каква сума ще те изненада ама междупрозоречното пространство особенно като му плеснете и цветя вътре такъв уникален влажен смърдилник ще стане че нямам думи :-D .Да не говорим че още един пласт прозорци с рамки по тях така ти намаля светлината ,че по добре да беше направил прозорец с 20-30% по-малка площ ,но с по-добри топлоизолационни параметри.
Иначе за въздуха е прав ,само дето не пада топлия ,а студен след като топлия се допре до стъклото и се охлади :cool:
Вие какви предложения може да ми дадете?
За сега единствения вариант е да работи парното на 5 постоянно, но ме е страх колко сметка ще доиде.
Tsilkov - майстор
Предложението ми е ,или да се примириш с хладния въздух до прозореца (само ти знаеш точно колко е студен и точно колко духа) ,или да преминеш към смяна на стъклопкет или цялата дограма .Компромисен вариант е да сложиш външна щора която вечер да спускаш.
Впрочем стената в която е дограмата каква е и как е изолирана-може и от там да идва грижата?

Тема "Помощ (PVC дограма)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: